Foto: Per Wiklund
Division 1 södra Norrland

Åker över 100 mil i veckan för att spela få innebandy

ANNONS

"Jag tycker inte det är så farligt att pendla"

21 mil enkel resa för att ta sig till lagets träningar - det är så verkligheten ser ut för Wallviksspelaren, Nawzed Palani, som tre gånger i veckan åker från hemmet i Västerås till träningshallen i Vallvik (två mil söder om Söderhamn), för att träna innebandy. 

– Jag är uppvuxen i Söderhamn och flyttade till Västerås under förra året. Jag har inte tänkt så mycket på det. Jag vill ställa upp och hjälpa till, speciellt när det var några spelare som lämnade. Och när Wallvik hörde av sig var det bara att köra på, säger Palani till Hela Hälsingland.

En vanlig träningsdag lämnar han hemstaden Västerås vid 17-tiden och är inte tillbaka igen förens strax innan midnatt. Trots restiden - och de otaliga timmarna i bilen - ser Palani inte några större bekymmer med avståndet.  

– Visst, det tar tid. Men jag tycker inte det är så farligt ändå att pendla. Det är inte på värsta viset. Jag kommer hem i skaplig tid, säger 25-åringen, som berättar för tidningen att han fördriver timmarna till att lyssna på musik och att fokusera på vägarna, säger han till Hela Hälsingland. 

För klubben, som är nykomling i Herr1an Norrland-södra, har säsongsinledningen varit ojämn. Men efter två raka förluster kom säsongens första seger efter 9-7 borta mot Håsta IBK, där en viss Nawzed Palani blev stor segerorganisatör med ett mål och två assist. 

Nu väntar närmast en helg utan matchspel, och bilåkande, för Palani, som i stället får planera in 42 nya mil 24 oktober, när laget tar emot seriefemman Timrå IBC på hemmaplan. 


TV: Omgångens sexa - "10 i betyg var inte långt borta"

Bästa spelarna i senaste omgången av SSL Herr är utsedda!

Matchrapporter: Örnsköldsvik IB ryckte i sista perioden och vann mot Wallvik Storseger för Sundsvall FBC borta mot Wallvik Timrå utklassade Wallvik på bortaplan Wallvik ryckte i sista perioden och vann mot Håsta

Den här artikeln handlar om: