Runsten vann mot Örebro SK IBK

Underläge mot Örebro SK IBK – då vände Runsten och vann

Bortalaget Örebro SK IBK hade greppet efter första perioden och ledde med 3–1 i division 1 mellersta herr i innebandy. Men Runsten vände på matchen och vann till slut med 6–5 (1–3, 1–1, 4–1).

– På grund av urusel inställning tappade vi till 1-4, vändningen till 6-4 var genom hårt jobb. Klassiskt arbete. Jag hoppas vi lärt oss något av den matchen. Lika arg som jag var över starten lika glad var jag över moralen vi visar när vi vinner i sista perioden, kommenterade Runstens tränare Johan Haglund.

Anton Mellquist gjorde två mål, övriga mål för hemmalaget gjordes av Love Ericsson, Robin Mattsson, Philip Mellquist och Alex Schröder, målen för Örebro SK IBK gjordes av Daniel Andersson, Erik Gustafsson, Emil Levinsson, Emil Schalin-Eriksson och Oskar Wettéus.

Runsten ligger på tredje plats i tabellen efter matchen, medan Örebro SK IBK ligger sist, på tolfte plats tabellen.

I nästa omgång har Runsten IBF Västerås borta i Mälarenergi Arena A, lördag 24 oktober 12.00. Örebro SK IBK spelar hemma mot Hälsinggården söndag 25 oktober 15.30.

Matchrapporter: Målfest för Runsten borta mot LI20 IBF Sandvikens AIK:s seger spiken i kistan för Runsten – som åker ur serien Förlängningsseger för Runsten mot Björklinge Islossning i tredje – IBF Borlänge vann klart mot Runsten Anton Mellquist matchvinnare när Runsten besegrade Rasbo