Foto: Per Wiklund
Landet runt

Efter beskedet - Lockerudsspelarna berättar om chocken

ANNONS

Den senaste tiden har varit turbulent för IBK Lockerud Mariestad som tidigare i veckan gav nio juniorspelare beskedet att de inte får spela kvar i föreningen.

Tidigare i veckan skrev Innebandymagazinet om de interna stridigheter som skakat IBK Lockerud Mariestad, och det öppna brev som en före detta ungdomsledare skrivit till föreningens styrelse. 

I en intervju med Mariestads-Tidningen bemöter nu klubbchefen, Staffan Lundh, kritiken. 

– Vi förklarade för spelarna om situationen med samma utgångspunkter som i styrelsens beslut och som finns att läsa på vår hemsida, säger Staffan Lundh till Mariestads-Tidningen. 

Spelarna Ludvig Pettersson och Jesper Forslund, som är två av de totalt nio spelarna som fått beskedet att leta ny klubb, är minst sagt besvikna på klubbens agerande. 

– Jag har spelat här sedan jag var sex år och gjort allt för den här föreningen. Jag är otroligt besviken. Sedan tycker jag det är fegt att ta in oss en och en, säger Jesper Forslund, till Mariestads-tidningen.

Inför mötet i söndags, som togs enskilt med varje spelare, hade spelargruppen ingen aning vad som väntade dem och väl inne på mötet fick spelarna förslaget att söka sig till antingen BK Halna eller Stöpen IBK. 

– Innan slutbeskedet presenterade vi en lösning vi kommit fram till med våra grannklubbar och att vi ska ha koll på killarna om de fortsätter spela där. Samtidigt kanske det kom i ett läge där det var svårt att ta åt sig det, säger klubbchefen till tidningen. Och enligt klubbens ordförande Jari Lalli har spelarna presenterats en lösning där de ska ingå i en träningsgrupp i föreningen. 

En efterhandskonstruktion enligt spelarna. 

– Jag har pratat med alla och det är ingen som har hört något om det. Det är en ren efterhandskonstruktion. Det var bara tack, hej då och lycka till, säger Jesper Forslund.

Trots att Staffan Lundh tycker att han och klubben har agerat rätt förstår han spelarnas relationer. 

- Jag vet att det här är jäkligt tråkigt. Det finns säkert många saker som ligger och bubblar under ytan från tidigare år också. Om jag ska försöka se det här från ett utanförperspektiv har det funnits något av en "skrika högst-mentalitet". Det handlar inte om den här situationen specifikt, utan jag som är ny i klubben har hört många historier. Vi måste hitta tillbaka till vi-tänket, för i grund och botten är vi samma förening, säger han till tidningen.



 

Den här artikeln handlar om: