Foto: Per Wiklund
Landet runt

9 spelare sägs upp från en innebandyförening för att de inte är tillräckligt bra

ANNONS

En tränare i Lockerud Mariestad rasar efter att styrelsen bestämt att kasta ut alla som inte har division1-kontrakt när de slutar gymnasiet.

Det pågår inre stridigheter i föreningen IBK Lockerud Mariestad där en ungdomstränare rasar mot styrelsens beslut att man inte får spela kvar i föreningens herrsektion om man inte har ett division1-kontrakt när man går ut gymnasiet. Läs tränarens öppna brev till föreningen nedan.


Öppet brev till Lockerud styrelse, sportchef, sportgrupp

Jag har varit ledare i Lockerud på pojksidan sedan barnen var 6år och har fostrat väldig bra och duktiga människor inte bara bra innebandyspelare, och vi har ca 10st som är med på Div 1 träning vilket är ett ganska bra facit för en enskild grupp. Men alla blir givetvis inte Div1 spelare utan vi har också spelat upp ett lag till div 3 för att alla ska kunna spela innebandy och fortsätta att utvecklas. Nu har föreningen beslutat att när man gått ut gymnasiet är man inte välkommen i förening om man inte har ett Div 1 kontrakt, så ett fler tal spelare har blivit uppsagda från föreningen och rekommenderade att spela i en annan klubb, så när man slutar gymnasiet får man inte vara kvar i klubben vilket inte känns rätt.

kommunen hemsida kan man läsa följande:

Utbetalning av bidrag
- Har verksamhet öppen för alla inom åldersgruppen 7-20 år.

Detta finns att läsa på RF hemsida Allas rätt att vara med innebär att alla som vill ska kunna vara med utifrån sina förutsättningar. Alla som vill oavsett kön, könsidentitet och uttryck, etnisk och social bakgrund, religion/trosuppfattning, funktionsförmåga, sexuell läggning eller ålder får vara med i föreningsdriven idrottsverksamhet.

Detta står klart och tydligt på vår hemsida Vår verksamhet kännetecknas av: Alla får vara med och är lika värda En genuin laganda och ett gott kamratskap

Fråga till styrelsen, sportchef, sport grupp Vad är tanken med att man inte är välkommen i föreningen när man gått ut gymnasiet? Har ni förklarat för alla barn, föräldrar, ledare som tränar i dom yngre åldrarna att det är ett kraftigt elittänk i föreningen, så om barnen som inte platsar i representationslaget när skolan är slut så är man inte välkommen längre. Hur kommer det sig att man drar sig ur P16 serien? och skall ha kvar div 3 laget samtidigt som man säger till 9 spelare i 19års åldern som spelar i Div 3 laget att ni inte är välkomna längre. Vore det inte bättre att ha kvar dom äldre och låta dom yngre spela mot motstånd i sin egen åldersgrupp?

Hoppas sponsorer, kommun och alla andra regerar över hur Lockerud behandlar ungdomar. Sportchef Staffan Lundh och sportgruppens Tommie Uusitalo kallade 9 ungdomar I söndags till ett enskilt möte utan man på nått vis förberett grabbarna vad det ska handla om, där får 9 ungdomar reda på att dom inte är tillräckligt bra och får inte träna med Lockerud längre. Dom skall på måndagen hämta sina saker i omklädningsrummet och sedan kommer dom raderas dom från Lockeruds hemsida. Man är för fega för att samla alla i en grupp för att prata med dom utan man tar det enskilt en och en. Givetvis skulle man samlat alla grabbarna, fd ledare och föräldrar i en grupp så vi hade fått lite mer information om hur man tänker, där av detta brevet.

En idrottsman/kvinna är oftast som bäst efter att man fyllt 20- 22år och att kan man fortsätter att utvecklas som människa och idrottsman även efter gymnasie tiden. Detta har föreningen Lockerud inte förstått. Hoppas verkligen att föreningen tänker om välkomnar alla att spela i föreningen, precis som det står i vår vision och kärnvärde. Det här är grabbar som har tillbringat en stor tid av sin uppväxt i Novab arena och över en kväll är dom inte välkomna längre.

Idrotten är till för alla barn inte bara dom bra barnen

P-A Forslund fd ledare



Fredrikssons innebandypodd avsnitt 11: Peter Fischerström


Den här artikeln handlar om: