Landet runt

Lockeruds styrelse svarar på kritiken

ANNONS

Efter ungdomstränarens öppna brev har nu Lockerud Mariestads styrelse förklarat bakgrunden till beslutet.

Det pågår inre stridigheter i föreningen IBK Lockerud Mariestad. Igår kväll skrev en ungdomstränare ett öppet brev till föreningen där han kritiserade föreningens beslut om herrverksamheten. Han var frustrerad över att föreningen bestämt att om man inte har ett division1-kontrakt när man slutar gymnasiet så får man söka sig vidare till andra föreningar. Föreningen skulle också ha sagt upp 9 spelare från Herr3an laget efter ett möte i söndags. Nu har IBK Lockeruds styrelse svarat på kritiken på sin hemsida.

Styrelsen informerar

Beslut taget på IBK Lockeruds extrainsatta styrelsemöte Torsdag 3/9. Beslutet gäller lagindelning för seriespel samt indelning träningsgrupper för Herr A, JAS, H3, HJ samt USM 16.

 - Herr A har en verksamhet som löper på lika tidigare där vår kontrakterade A-trupp på 15+2 spelare förstärks på träningar av 5 spelare underifrån.

 - JAS är vårt skyltfönster för ungdomar upp till 18 år och där skall vi alltid ställa upp med vårt för dagen bästa lag. Spelare i JAS ingår i träningsgrupp med JAS/H3/HJ.

 - H3 skall vara ett hårdsatsande ungdomslag bestående av ungdomar från födda -02 ner till -04/05.

Det skall stärka vår utveckling och attraktionskraft av spelare som går på NIU samt övriga spelare inom ovan åldersgrupper som har förutsättningar att spela i en seniorserie. Spelare i H3 ingår i träningsgrupp med JAS/H3/HJ.

 - HJ kommer i huvudsak att vara spelare födda -04/05 men här kan även spelare födda -02/03 vara aktuella vid behov. Spelare i HJ ingår i träningsgrupp med JAS/H3/HJ.

 - P16 var anmält till seriespel men beslutades att dras ur till förmån för att spela med HJ så att äldre spelare födda -02/03 skall kunna deltaga.

 - USM 16 kommer att spelas av spelare födda -04/05 och är i cup-form. Spelare i USM 16 ingår i träningsgrupp JAS/H3/HJ.

 - Träningsgruppen för JAS/H3/HJ skall vara en gemensam träningsgrupp inom gymnasieålder födda -02 till -04/05 där alla skall kunna träna och spela sig till en plats ända upp i Herr A.

 - För alla spelare som i fortsättningen går ur gymnasiet(i år innebär det födda -01 eller tidigare) kommer krävas kontrakt för att spela vidare i något av ovan nämnda lag, antingen via ett A-lags kontrakt eller ett U-lags kontrakt.

- De sk. överåriga som inte erbjuds kontrakt kommer vi att erbjuda 2 st träningstider i veckan, om möjligt med ledare men i dagsläget inte med något lag anmält till seriespel.

- Genom ett vidareutvecklat samarbete med våra grannklubbar BK Halna och Stöpen IBK kommer vi att hjälpa till för att ge möjligheten att spela i deras verksamhet, både för egen personlig utveckling men även för att hjälpa våra viktiga grannklubbar att hålla igång deras verksamheter. Vår förhoppning är att man där skall utvecklas för att senare i karriären än en gång kunna representera IBK Lockerud.

Bakgrund:
Under Maj/Juni-20 jobbades febrilt med att slutföra förhandlingar med spelare till vårt A-lag herr.I samband med detta var det stor osäkerhet i hur många spelare som skulle ansluta ”utifrån” och hur många som skulle plockas upp ur de egna leden. Då detta i stor utsträckning påverkar hur vår verksamhet kommer se ut i lagen under Herr A så anmäldes det lag till seriespel för att säkra upp många möjligheter. Vissa var dessutom osäkra om de skulle spela innebandy i IBK Lockerud kommande säsong.

Vi har haft sommarträning igång men först under senare delen av Augusti har vi börjat se omfattningen av hur många spelare som kommit tillbaka i träning. Den svårighet som ganska snart visade sig var att träningsgruppen för JAS/H3/HJ blev alldeles för stor och våra ansvariga tränare kände att detta var ohållbart då både antalet spelare och nivåskillnaden var för stor. Det var i denna stund som vi i styrelsen kunde börja jobba med fakta, väga för och emot, och sedan ta ett beslut.

Beslutet grundades i att värna mest om att våra ungdomar inom gymnasieålder får den bästa möjliga miljön att utvecklas i och att därmed ges den största möjligheten att träna och spela match tillsammans. Vi är också säkra på att vi skapar en utvecklingsmiljö för våra ungdomar inom NIU-programmet där våra kommande prestationer och attraktionskraft kommer att öka.


Fredrikssons innebandypodd avsnitt 11: Peter Fischerström


Den här artikeln handlar om: