#ibsilly
Foto: AC Kårhag

Sen #ibsilly-jackpott för allsvenskt lag

ANNONS

Den uppmärksamme kan se ett nyförvärv från SSL på bänken från helgens träningsmatch mellan Lindome och Lerum.

Förra veckan avslöjade vi att Lindome IBK var på jakt efter tre SSL-spelare och nu har man lyckats att värva två av dem. Den tredje, Amanda Mellberg valde istället en seriekonkurrent.

I helgen mötte Lindome Lerum i en träningsmatch och där gjorde Dagmar Sura premiär i den gröna tröjan. Förra säsongen spelade Sura i Warbergs SSL-lag och 29-åringen har spelat i det tjeckiska landslaget. Hon har även meriter från Champions Cup-spel. 

- Dagge har lirat med oss sen i våras och redan sedan första träningen har hon tagit oss alla med storm! Innan hon kom till oss spelade hon i Warbergs SSL-lag. Hon är snabb som vinden och sättet hon kontrollerar klubban på är från en annan värld, skriver Lindome på sin Instagram.

Med mot Lerum fanns även ett annat nyförvärv fast hon satt på bänken under hela matchen. Ni ser henne längst upp till höger på bilden och det är Therese Landén som spelat de fem senaste säsongerna för Pixbo Wallenstam. Degen efter matchen gick Lindome också ut med värvningen officiellt på sin Instagram.

- Tessan är den senaste personen att sätta en kråka på kontraktet och det är vi meeeeer än glada för! Jösses vilken värvning! Tessan är en hårt jobbande, löpstark och mycket bollsäker lirare med otroligt fina meriter. Senast lirade tösabiten i Pixbo (där hon även tillbringat hela sin karriär) men nu är det nya tider och Tessan får vänja sig i den gröna, sköna tröjan!

Matchen mot Lerum vann Lindome med 8-5 och nya tränaren Mathias Bernvid var inte allt för nöjd:

- En match som är typisk för att vara första matchen för året, många misstag till en början men desto längre matchen gick ju bättre gick det. Vi fick även öva både på vårt anfalls- och försvarsspel och fick många fina svar.

Den här artikeln handlar om: