#ibsilly-nytt
Foto: AC.Kårhag

Allsvenskt lag på väg att värva tre SSL-spelare

ANNONS

Lindome IBK har börjar presentera nyförvärven som ska ersätta de två femmorna som försvunnit.

Innebandymagazinet har tidigare berättat om spelarflykten från allsvenska topplaget Lindome IBK, som tappat 10 spelare under silly season, varav de flesta nyckelspelare. Nu har man börjat presentera spelarna som ska ersätta dem och först ut är en hemvändare i Caroline Trysberg som återvänder efter två säsonger i Partille IBS. 20-åringen har spelat över 200 matcher i Lindome i ungdomsåren och backen var även lagkapten i Västsvenskas stadslag. 

- Mina styrkor i gruppen är att jag tillför mycket energi och positivitet. På plan har jag en bra spelförståelse och mitt tjöt tillför trygghet på plan, säger Trysberg till lagets hemsida.

Nya huvudtränaren Mathias Bernvid är väldigt nöjd med värvningen:

- Den energi och vilja som "Carro" för med sig är något varje tränare letar efter, en spelartyp som pushar laget varje träning. Vi ser fram mot att få se det under match med.

Enligt uppgifter till Innebandymagazinet så har Lindome även värvat in en SSL-spelare till nästa säsong. Tjeckiskan Dagmar Sura, som spelade i Warberg förra säsongen ska vara klar. Man ska även ha kontakt med två före detta Pixbospelare, Therese Landén och Amanda Mellberg.

Något som dock är klart är att man har skickat spelare andra vägen då förstemålvakten Linnea Wall har lämnat Lindome för spel i Pixbo. Ersättare för Wall ryktas vara Linda Magnusson, en 26-åring som stått för Älvstranden och Lindås i allsvenskan tidigare men som den senaste säsongen tillhört Varla IBK.