#ibsilly
Foto: Tero Väisänen

Supervärvning i Allsvenskan

ANNONS

Göteborg innebandy har briserat en sen #ibsilly-bomb.

Göteborg Innebandy har pendlat mellan SSL och allsvenskt topplag de senaste säsongerna. Ifjol var man stora kvalfavoriter när Covid-19 pandemin bröt ut och satte stopp för SSL-kvalet. När man misslyckades att ta sig tillbaka till finrummet tappade man en hel femma till annat lag.

Men för några veckor sedan värvade man in en ny sportchef som direkt levererade två nya SSL-spelare. Först ut var Emmelie Södergren som slutade i Pixbo Wallenstam under våren. Nu kan Innebandymagazinet avslöja att Göteborg även gjort klart med en SM-guldmedaljör. 

– Jag tror vårt ” lagom” intresse var bra och även att värvningen av Södergren spelade stor roll i att vi lyckades värva henne, säger sportchef "Hacket" Olsson till Innebandymagazinet.  

Senaste värvningen är ingen mindre än Amanda Mellberg som spelat de nio senaste säsongerna i SSL för Pixbo Wallenstam och Täby FC. Men den senaste säsongen hade hon ett uppehåll. Sportchefen är dock övertygad om att Mellberg kommer att bli en ovärderlig tillgång kommande säsong. 

– Jag vet vad hon går för och hennes otroliga vinnarskalle kommer bli ovärdrelig för oss. Jag är övertygad om att hon kommer hitta tillbaka till kärleken för spelat hos oss igen. 

Du har bara varit på jobbet ett par veckor men redan levererat två SSL-spelare. Har du flera bomber på lager?

– Tomtesäcken står fortfarande lite på glänt så vi får se inom närmaste veckorna vad som händer. Men jag skulle inte bli förvånad om det dyker upp någon mer inom en snar framtid. 

Ni har ju tappat en del spelare också, hur bra är ni kommande säsong egentligen?

– Jag går alltid för att vinna och så även denna säsong men det är egentligen tränarnas jobb att svara på denna fråga. Men tycker truppen ser riktigt bra ut så får vi se hur långt det räcker. 

Imorgon väntar en speciell match då ni möter Warberg, dit ni tappat tre spelare. Vad tror du om den värdemätaren?

– Ytterligare en tränarfråga men för min del vill jag se glädje, harmoni och gött slit oavsett motstånd. Men så klart för laget är det väl lite extra krydda och möta 3 forna lagkamrater.

Den här artikeln handlar om: