INFÖR GIGANTERNAS KAMP
Foto: Adam Troy
Giganternas kamp

Faluns framtidslöfte missar Giganternas kamp

ANNONS

Dalalaget får klara sig utan Emil Kalentun mot Storvreta.

De flesta spelarna i Falun kommer vara tillgängliga för spel i nästa veckas tre matcher mot Storvreta i Giganternas kamp. Men en som inte kommer till spel är backen Emil Kalentun, som skadade sig på en träning nyligen. Det är oklart om även seriestarten i september är i fara.

– Han fick någon vridning i knäet och var på magnetröntgen i torsdags. Det är någon veckas väntetid på svar där, efter det kan man ta ställning till hur länge han kan bli borta, säger tränaren Thomas Brottman till Innebandymagazinet.

18-åringen är en av de unga spelare som man tror väldigt mycket på i Falun.

– Han har byggt på sig muskler och ser jävligt tajt ut, och har varit fin på planen. Han är en av de där karaktärerna som Thomas Holmgren och Johannes Larsson som verkligen kan gå in med hela kroppen i allt han gör. Han kan spela på olika positioner och passar jättebra in i mitt tänk. Han är bra redan nu och kommer bli jävligt bra längre fram. Förhoppningsvis blir det inte jättelång rehab.

En som också missar åtminstone de två första matcherna mot Storvreta är centern Patrik Rokka.

– Rokka fick en bristning i vaden men är på bättringsvägen. Han kanske kan vara med match 3. Men annars ska alla vara redo för spel.


Giganternas Kamp

Måndag 10 augusti 18:30 IBF Falun vs Storvreta IBK, Guide Arena

Torsdag 13 augusti 18:30 Storvreta IBK vs IBF Falun, IFU Arena

Söndag 16 augusti 14:00 IBF Falun vs Storvreta IBK, Guide Arena

Matcherna sänds live på SolidSport.


Video: Höjdpunkter från Falun och Storvreta 2019/20



Den här artikeln handlar om: