INFÖR GIGANTERNAS KAMP
Foto: Per Wiklund
Giganternas kamp

Brottman om Storvreta: "Det är mest synd om dem jämt"

ANNONS

Faluns huvudtränare Thomas Brottman bemöter sju påståenden inför Giganternas kamp.

Svag Silly season, ni blir sämre den här säsongen!

– Vi har värvat mindre än förr. Men jag räknar kallt med att de yngre som vi har på tillväxt, Malte Lundmark, Emil Kalentun och de här, ska höja sig ytterligare några snäpp. Vi är nöjda, säger Thomas Brottman till Innebandymagazinet.

Johannes Larsson och Thomas Holmgren var tunga och elaka, nu blir det ett snällt Falun på planen!

– Det vill jag inte påstå. Jag tycker vi har några stycken som kan ta den rollen fortfarande. Vi kan nog hugga tillbaka om det behövs. Men det är inget som vi tänker så mycket på egentligen, att vi ska vara fula, elaka och arga. Vi försöker låta bollen tala istället.

Coronaguldet var inte på riktigt, Storvreta är de riktiga regerande mästarna!

– Det vet jag inte om jag kan hålla med om. Sedan är det inte samma pondus i det här guldet, det är inget vi hymlar med. Men jag vet inte, de får hävda att de är regerande mästare om de vill, jag bryr mig inte så mycket om vad de tycker och tänker om saker och ting. Det är mest synd om dem jämt. 

Storvreta är bättre än er i de viktigaste matcherna (i Globen)!

– Jag har inte koll på statistiken riktigt men statistiskt kanske de vunnit fler. Det får de väl vara isåfall, vi tar nästa match och tittar inte tillbaka så mycket på vad som hänt tidigare.

Tunn trupp, ni blir för sårbara för skador och sjukdomar!

– Lite så kan det nog vara om vi har riktigt otur. Men de som följt mig som tränare vet att jag inte är jätterädd för att flytta om positioner och sånt där, vi kan nog greja till det rätt bra ändå. Sedan tycker jag vi har flera bra yngre spelare som inte ingår riktigt i A-lagstruppen just nu men som varit med och tränat hela sommaren och sett ganska intressanta ut. Vi känner oss trygga med den uppställningen vi har.

I år är det Galantes tur att få spela back!

– Nej, där kommer vi nog aldrig hamna så länge jag är tränare (skratt). Men han har ett spel, och vi har ett spel, som gör att man kan hamna lite här och där då och då. Stundtals har han varit där nere och skött några uppspel. Men steady back har jag inte några planer på för honom i alla fall.

Alexander Rudd är världens bästa innebandyspelare!

– Nej, det tycker jag inte. Han tillhör kanske topp 5, absolut. Men vi har den bästa spelaren i Emil Johansson. Därefter är det rätt tajt. Det är ett litet glapp mellan Emil och övriga. Men Rudd är kanske tvåa, trea eller fyra.


Giganternas Kamp

Måndag 10 augusti 18:30 IBF Falun vs Storvreta IBK, Guide Arena

Torsdag 13 augusti 18:30 Storvreta IBK vs IBF Falun, IFU Arena

Söndag 16 augusti 14:00 IBF Falun vs Storvreta IBK, Guide Arena

Matcherna sänds live på SolidSport.


Video: Höjdpunkter från Falun och Storvreta 2019/20



Den här artikeln handlar om: