INFÖR GIGANTERNAS KAMP
Giganternas kamp

Storvretas svar: "Bokat in ett sarghörn åt honom"

ANNONS

"Vad har du för tröjstorlek till sargvaktströjan?"

Om Falun förlorar mot Storvreta i bäst av tre matcher i Giganternas kamp nästa vecka så lovar klubbens ordförande Daniel Lindkvist att sitta sargvakt på en av Storvretas hemmamatcher i IFU Arena. 

Storvretas tillförordnade ordförande Henrik Ededahl hälsar att Lindkvist är välkommen till Uppsala.

– Daniel Lindkvist är alltid välkommen till IFU Arena. Jag har preliminärt bokat in ett sarghörn åt honom 7 november och jag ska personligen bjuda på en kopp kaffe och något gott till det i pauserna, säger Henrik Ededahl till Innebandymagazinet.

I gårdagens intervju tyckte Lindkvist till om trupperna i lagen och menade att Storvreta blivit ett år äldre, medan Falun blivit ett år bättre. Ededahl ger svar på tal:

– Jag tycker det är bra att han står upp för sitt lagbygge och håller dem som bäst i världen. Det blir en liten extra sporre för oss att visa motsatsen. På pappret i dagsläget kan jag tycka att det finns andra lag i denna serie som ser vassare ut än Falun. Visst har de världsspelare, men de kommer vara sårbara med den tunna trupp de presenterat, så jag tror att de kan förvänta sig hårt motstånd och säkert några förluster av andra lag än Storvreta denna säsong.

– De har mycket att bevisa i år, värda SM-guldet? Spelar SSL:s mest underhållande innebandy? Världens bästa trupp och ta ytterligare ett SM-guld och vinna Champions Cup-guld? Det är en tuff press han sätter på sin unga spelartrupp. Det är väl rätt att sikta högt, fallet blir bara lite längre om de inte lyckas.

Henrik Ededahl ser mycket fram emot Giganternas kamp som spelas 10, 13 och 16 augusti och sänds live på SolidSport.

– Det ska bli skitkul att få mäta vårt lag mot deras direkt på försäsongen, då får vi en rejäl värdemätare på hur vi ligger till med vår träning inför kommande träningsmatcher och seriestart. Jag hoppas att Giganternas kamp blir något återkommande och vilka som ska möta oss där i framtiden ska bli spännande och se. Riktigt tråkigt att det blir utan publik i år, jag tror som Daniel att vi kunde fått till bra publikmatcher. Nu får vi lägga krut på att skapa bra webbsändningar, så att publiken kan se matchen hemma ifrån tv-soffan istället.

– Storvreta IBK har gjort en bra försäsong och grabbarna har tränat på bra, även om det har varit under lite andra former då vi har haft denna pandemi att hantera. Vi kommer väl förberedda till Falun på måndag, de nya killarna har kommit in bra i truppen och levererat över förväntan så det ser jättebra ut. Tror att vår bredd och tyngd kommer att göra skillnad i matcherna mot Falun i år. Visst kan de vinna någon match nu på försäsongen och under serielunken, men det var ett tag sedan de vann de viktiga matcherna.

Avslutningsvis skickar Ededahl några praktiska frågor till Faluns ordförande:

– Är det något jag behöver tänka på vid eventuellt besök Daniel - laktos/gluten? Vad har du för tröjstorlek till sargvaktströjan?


Giganternas Kamp

Måndag 10 augusti 18:30 IBF Falun vs Storvreta IBK, Guide Arena

Torsdag 13 augusti 18:30 Storvreta IBK vs IBF Falun, IFU Arena

Söndag 16 augusti 14:00 IBF Falun vs Storvreta IBK, Guide Arena

Matcherna sänds live på SolidSport.


Video: Höjdpunkter från Falun och Storvreta 2019/20



Den här artikeln handlar om: