IKSU DRAR SIG UR SSL
Foto: Per Wiklund

Thorengruppen inväntar förfrågan - Göteborg kan överklaga

ANNONS

... och IKSU-spelarna är förtegna: "Vi ska ha ett möte med laget nästa vecka"

Igår kom beskedet att giganterna och sjufaldiga svenska mästarna IKSU drar sig ur SSL, på grund av sina ekonomiska problem i Coronakrisen. Det lämnar plats för ett nytt lag i högsta serien och just nu står Team Thorengruppen överst på vakanslistan. Detta efter att Juridiska Nämnden beslutade om en ny turordning efter att ha bifallit en överklagan från Thorengruppen, då IBK Göteborg stod överst på vakanslistan tidigare.

Nu väntar Team Thorengruppen på att få en förfrågan från förbundet om att ta plats i SSL. Något man kommer att tacka ja till. Samtidigt kan det bli så att Göteborg överklagar beslutet i hopp om att turordningen ändras tillbaka.

– Vi håller på att titta på det men har inte tagit något beslut än, säger Johan Aremyr, damansvarig i IBK Göteborg, till Innebandymagazinet.

Skulle Thorengruppen ta plats i SSL så vore det ett högst tänkbart alternativ för de IKSU-spelare som vill fortsätta satsa på elitnivå. Innebandymagazinet har varit i kontakt med flera av spelarna som inte vill ge några kommentarer om sina funderingar i dagsläget. 

– Vi har precis fått reda på det här och jag har inga fler kommentarer just nu. Vi ska ha ett möte med laget nästa vecka och då kommer vi att få reda på lite mer, säger målvakten Emelie Fällman.

Video: Höjdpunkter från IKSU:s sista säsong