EXTRA EXTRA
Foto: Per Wiklund

IKSU efter sorgliga beskedet: "Det är mycket känslor"

ANNONS

"Det är jättetråkigt men det är ett väldigt speciellt år och vi drabbas hårt av Coronan"

I veckan tog IKSU:s styrelse beslutet att föreningens SSL-lag drar sig ur högsta serien, på grund av ekonomiska problem. Sportchefen och VD:n Margareta Ericsson Lif förklarar bakgrunden till beslutet.

– Vi började redan i april när vi såg hur Coronan drabbade ekonomin i föreningen, och då beslutade vi att dra in elitstödet för det här året till innebandyn, volleybollen, våra sektioner som får elitstöd just nu. Innebandyn har haft mycket stöd i många år. Det här slog hårt mot ekonomin och då var det ett beslut vi tog. Sedan har sektionen diskuterat vad man kan göra, om man kan fortsätta spela i SSL och hitta nya sponsorer och så vidare, men man har inte fått ihop det utan vårt elitstöd helt enkelt och då har vi valt att tacka nej till platsen, säger Margareta Ericsson Lif till Innebandymagazinet och fortsätter: 

– Det är jättetråkigt men det är ett väldigt speciellt år och vi drabbas hårt av Coronan på våra anläggningar. Att folk köper träningskort - det är där vi har hela vår ekonomi - och det har plattats ut så otroligt. Med facit i hand på hur våren gick och hur vi ser på hösten så finns det tyvärr inget annat beslut vi kan ta. Det kommer inte finnas pengar till elitstöd. Vi har permitterat vår personal för att inte göra alltför stora underskott. Det är mycket känslor men jag tror alla förstår situationen, det här är inget frivilligt. Man måste ta ansvar för ekonomin. 

Ett helt lag fyllt av landslagsstjärnor påverkas.

– Det är en trupp på 20-25 personer, det varierar över tid litegrann, med ledarstab runt och så vidare. Sedan är det inte alla som planerat att fortsätta på den nivån till hösten, en del lägger ner, men det är klart att det är några som är ledsna över att inte få spela i IKSU. Jag hoppas det ska ordna sig för flickorna så de får spela på hög nivå, det är det viktiga.

Men IKSU Innebandy upphör inte, poängterar Margareta Ericsson Lif.

– Sektionen finns kvar. Det är satsningen på elitlaget som har lagts ner, eller åtminstone pausats. Vi kommer ha kvar verksamhet i innebandysektionen. Man ska nog inte hålla det alltför otroligt att några aktiva vill fortsätta spela men kanske på lägre nivå. Men det är viktigt att säga, vi lägger inte ner innebandyn. Bara satsningen på elitlaget.