EXTRA EXTRA
Foto: Per Wiklund

EXTRA: IKSU drar sig ur SSL

ANNONS

Nu är det klart att regerande mästarlaget inte spelar kvar i finrummet.

Med sju SM-guld är IKSU den klubb som kunnat titulera sig svenska mästare flest gånger. Nu är det slut på storhetstiden. Till Svenska Innebandyförbundet har Umeåklubben meddelat att man tackar nej till spel i Svenska Superligan 2020/21. 

Frågan om en eventuell tillsättning på den vakanta platsen avgörs av Svenska Innebandyförbundets tävlingsutskott.

I fredags beslutade Juridiska Nämnden (JN) att ändra på vakansordningen till damernas SSL. Team Thorengruppen hade överklagat Tävlingsutskottets (TU) beslut angående vakansordningen, det vill säga de lag som står i tur att ersätta om något lag skulle dra sig ur. Enligt TU:s beslut i slutet på juni så låg IBK Göteborg etta på vakanslistan, något som Thorengruppen överklagade och fick bifall på. Enligt JN:s beslut är det nu Team Thorengruppen som står etta på listan.

En tänkbar lösning för IKSU:s stjärnspelare har varit att de går över till Team Thorengruppen för att fortsätta spela i SSL. 

– Det är klart att vi har haft det i tankarna och något som vi pratat om. Men man får inte glömma bort att Thorengruppen har spelat upp sig själva till SSL och att  det inte bara är att flytta över ett helt lag. Spelarna i IKSU är en tight grupp och de trivs i Umeå och de flesta vill bo kvar och spela här. Men det är inga övergångna skrivna eller så utan vi ska ha ett möte med alla spelare efter att IKSU:s styrelse beslutat hur man ska gå vidare, sa sportchefen Jocke Sjöström till Innebandymagazinet i fredags.

Video: Höjdpunkter från IKSU:s sista säsong