#ibsilly-extra
Amanda Hills hjälteinsats i VM-finalen 2019 bidrog till Sveriges VM-guld.
Foto: Per Wiklund

Chockbeskedet: Landslagsmålvakten slutar

ANNONS

Efter många turer står det nu klart att Amanda Hill, Sveriges landslagsmålvakt, lägger hjälmen på hyllan.

Amanda Hill lämnade i våras KAIS Mora efter sex framgångsrika år i Dalalaget. Samtliga säsonger slutade med SM-final, med ett guld som facit. Hon kommer nu flytta till Varberg och det har varit prat om att hon skulle skriva på för stadens SSL-lag, Warberg, men så blir inte fallet. 


För SPORT-Expressen berättar nu 25-åringen att karriären är över. Hon har letat efter motivationen och hoppades att Corona-uppehållet skulle göra att suget kom tillbaka, men så blev det inte.
- Jag skulle ändå säga att jag slutar i dagsläget. Jag vill satsa på mitt yrke och jag måste tänka på det privata. Jag har haft sex jättebra år i Mora, säger hon till tidningen.

Amanda Hill skolades i Jönköping och RIG Umeå, och efter en säsong i Falun gick flyttlasset till lokalkonkurrenten Mora, där hon alltså tog sex SM-medaljer. Hon var också en högst bidragande anledning till Sveriges VM-guld 2019.

Innebandymagazinet kunde tidigare under dagen avslöja att Mora istället ser ut att plocka in en annan tidigare RIG-målvakt, Lovisa Von Fircks, till nästa säsong. 

Den här artikeln handlar om: