#IBSILLY
Foto: Per Wiklund

Supervärvningen ett steg närmre Warberg

ANNONS

Landslagsmålvakten har fått jobb i Varberg: "Om hon bor i Varberg hoppas jag förstås att hon ska spela i stadens lag"

Innebandymagazinet har tidigare skrivit om Warbergs intresse för KAIS Moras landslagsmålvakt Amanda Hill, och när vi pratade med Amanda Hill för tre veckor sedan bekräftade hon att hon varit på besök i Varberg och även pratat med klubbchefen Emil Risberg.

- Ja det stämmer, jag har pratat med dem och varit och hälsat på. Det verkar vara en bra förening som har tydliga mål med vad de vill med sitt damlag. Det var spännande och det var härligt att höra att de verkligen satsar på damlaget, sa Amanda Hill till Innebandymagazinet då.

Nu avslöjar också Hallands Nyheter att supervärvningen är ett steg närmre, eller två. För Amanda Hill har enligt HN nämligen både fått jobb och skaffat sig en lägenhet i Varberg och en flytt ser därmed ut att vara ett faktum.

- Jag vet inte hur mycket jag kan säga faktiskt, tyvärr. Just nu är jag uppe i Mora i alla fall, sen kan jag inte säga hur länge jag är här och inte, säger Amanda Hill till Hallands Nyheter. 

Hill säger samtidigt att hon bestämt sig om framtiden men inte kan gå ut med något officiellt än.

Att pendla mellan Varberg och Mora tar över sex timmar med bil och en fortsättning i KAIS Mora känns därmed längre och längre bort. Till Hallands Nyheter berättar också Warbergs klubbchef Emil Risberg om förhoppningen att se landslagsmålvakten i Warbergs färger till den kommande säsongen.

- Det är mycket möjligt att andra klubbar har visat intresse, men om hon bor i Varberg hoppas jag förstås att hon ska spela i stadens lag, säger Emil Risberg till Hallands Nyheter.

Amanda Hill har spelat i KAIS Mora sedan säsongen 14/15 då hon kom från Falun. I december var hon med och förde Sverige till ett historiskt sjunde raka VM-guld när man besegrade hemmanationen Schweiz med 3-2 i VM-finalen på övertid.

TV: Se höjdpunkter från Warberg under säsongen 19/20

Den här artikeln handlar om: