Ett år efter RIG
Det blev 14 poäng (4+10) för Hedstål i hans debutsäsong i SSL.
Foto: Anton Måård

Talangen förklarar succén: "Svårt för lag att stå emot oss"

ANNONS

Inför säsongen 19/20 var Albin Hedstål en av spelarna som lämnade RIG Umeå för att prova på spel i Svenska Superligan. Valet av klubb föll på då Kalmarsund, och nu kan den tidigare U19-landslagsspelaren se tillbaka på sin första säsong i högstaserien.

- Jag får väl säga att den var helt okej, framförallt poängmässigt startade det väldigt bra första omgångarna sen hade jag en liten svacka innan jul. Efter jul hittade vi väldigt bra stäm i vår formation och det gjorde att jag kunde vara mer bidragande och producera mer, säger Albin Hedstål till Innebandymagazinet.

Var det lättare eller svårare än du trodde att spela i SSL?

- Svårare får jag säga, det finns inga lätta matcher och man blir väldigt hårt straffad för små misstag mot alla lag!

Kalmarsund svarade för en mycket stark säsong där laget slutade på en fjärdeplats i tabellen bakom Falun, Storvreta och Pixbo Wallenstam. Och det är en säsong man är mycket nöjda med. 

- Lagets säsong är jättebra måste jag säga. Att komma på fjärdeplats på den andra säsongen i SSL är väldigt bra, och trots lite förändringar i ledarstaben klarade vi av att anpassa oss till lite nya saker i spelet under säsongens gång vilket kan vara väldigt svårt.

Men ni tog er till en imponerande fjärdeplats i tabellen, vad var det som klickade så bra?

- Vi har en väldigt bred trupp och det är många som har klivit fram bakom våra spetsspelare som gör mycket poäng och avlastat dom, vilket har gjort det svårt för lag att stå emot oss under hela matcher. 

Hur går dina tankar kring nästa säsong, hur långt kan Kalmarsund nå?

- Först och främst så vill vi inte vara sämre än förra säsongen så att försöka få en hemmaplansfördel i ett slutspel är väl det stora målet, och att vi får visa vad vi går för i ett slutspel!