Ett år efter RIG
Har Falun hittat en ny Alexander Galante Carlström i Victor Wettergren?
Foto: Per Wiklund

Gjorde 22 mål under debutsäsongen: "Godkänt, men inte mycket mer än så"

ANNONS

Faluns succérookie om sitt första år i SSL, landslaget och möjligheten till att försvara guldet.

Skyttekungen Victor Wettergren var en av eleverna som lämnade RIG Umeå i fjol efter att ha avklarat tre års studier i Umeå. Valet av klubb föll då på Falun och en SSL-debut var därmed ett faktum. Och det tog inte heller lång tid för den tidigare U19-landslagsspelaren att acklimatisera sig till spelet i SSL, en säsong senare kunde det konstateras att skyttekungen fortsatt producera på inslagen väg när han noterades för 22 mål och 7 assist på 30 SSL-matcher. 

- Tycker det är en klart godkänd första säsong men inte så mycket mer än så. Stor skillnad på innebandy och SSL innebandy. Tycker dock jag anpassat mig bra, säger Victor Wettergren till Innebandymagazinet. 

Du fortsätter ösa in mål även i SSL, var det lättare eller svårare än du trodde att spela i SSL?

- Svårare att hålla en jämn nivå poängmässigt över hela säsongen tycker jag. Samtidigt märkte man att det absolut går att göra två, tre eller mer mål/assister i matcher. Sen spelet utöver att göra mål och assist tycker jag inte innebar allt för mycket misstag.

Vad säger du annars om lagets säsong?

- Svårt och säga nått annat än riktigt otroligt bra på den här frågan! Fin blandning mellan spetsspelare och rollspelare. 

Din tidigare radarpartner Hampus Ahrén fick debutera i A-landslaget den här säsongen, är A-landslagsdebut något du själv tänker på och siktar mot?

- Kul för Hampus! Hade gärna följt med han så är det ju. Det är nått jag strävar mot helt klart!

Är landslagsdebut ett mål du har uppsatt nästa säsong rent utav? 

- Nja tror att det är ett svårt mål att sätta upp säsongsvis. Känns som att det är delar som måste falla på plats i mitt spel samt vad det är för spelartyper de söker till truppen. Men det kommer alltid vara ett mål som jag ska nå, när får vi se!

Vad tror du om lagets chanser att försvara SM-guldet nästa säsong?

- Tror inte vi blir sämre nästa år så ungefär lika stora chanser som vi hade i år och det gick ju bra.