#ibsilly
Foto: Per Wiklund

Mullsjöstjärnan om Schweizryktena

ANNONS

Sebastian Palmqvist berättar om säsongen som varit och sina framtidsplaner.

Sebastian Palmqvists vara eller icke vara i Mullsjö förra säsongen blev en lång följetong under silly season som slutade med att han skrev på ett nytt ettårskontrakt. Ett val som blev väldigt lyckat då han fick tillbaka en landslagsplats plus att han gjorde sin näst bästa poängmässiga säsong i karriären.

- Det har gått lite upp och ner men topparna har varit väldigt bra. Men jag hade en period som inte var så bra runt EFT. Då spelade jag inte min bästa innebandy. Men även om det varit lite toppar och dalar så har det känts bra och det känns som om jag har höjt min lägstanivå. Så jag är nöjd med min säsong, säger Palmqvist till Innebandymagazinet.

Mullsjö slutade femma i tabellen efter en trög inledning men slutspelsplatsen var aldrig i farozonen. Pixbo valde att möta Mullsjö i kvartsfinal men Palmqvist tror inte att det kommer bli något slutspel med tanke på Coronaviruset.

- Det blir nog inte tyvärr det. Man har ju gått och väntat på det här länge och det är nu det roliga ska börja. Framförallt för våran del skulle det verkligen bli roligt eftersom Pixbo valde oss. Det känns som vi har otroligt stora chanser att gå minst till semifinal tack vare det men jag tror inte att det kommer bli så nu tyvärr.

Tycker du att man ska skjuta upp slutspelet eller tycker du att man ska lägga ner säsongen här och nu?

- I och med att alla andra ligor lägger ner och att EM i fotboll och Champions Leauge tänker skuta upp så är det kanske lika bra att vi också lägger ner här och nu. Innebandy är roligt och så och föreningarnas ekonomi får det tufft men samtidigt är människors liv viktigare än föreningars ekonomi. Det känns bäst att lägga ner det för ska man skjuta upp det och spela bästa av tre eller hur man nu väljer att göra så känns det som att det blir en konstig rytm i det hela. Så det är lika bra att lägga ner det även om det är det tråkigaste alternativet.

Hur går tankarna inför nästa säsong då, vi har hört att du är på väg till Schweiz. Ligger det någon sanning i de ryktena?

- Det är lite oklart nu när man inte vet vad som händer. Jag har pratat med lite olika klubbar och jag har sagt till alla att jag inte kommer ta något beslut förrän säsongen är över. Men nu kanske den är det så det börjar väl bli dags att bestämma sig. Men det är lång tid till nästa säsong och jag har ingen brådska dock så vill man ju ha klart så fort som möjligt var man ska spela. Så man vet om man ska spela kvar här eller sticka någonstans. Just nu vet jag inte men jag har spelat länge i Mullsjö och jag trivs bra här.

Är det många SSL-lag som hört av sig?

- Det är några stycken som jag pratat lite smått med. Jag trivs bra här men vi får se vad som händer med allt från ledarstab till ekonomi. Skulle till exempel en sådan som Zaugg flytta tillbaka så kanske det är dags att röra på sig också. Det skulle vara kul att följa med honom till Schweiz och spela där nere när man har en kompis också. Det är mycket som kan hända och ske och jag vet inte så mycket mer än så just nu.

Video: Palmqvsit och Zaugg i samarbete mot Helsingborg

Har du pratat med några klubbar i Schweiz då?

- Jag har pratat med ett par klubbar där nere också men jag har sagt samma sak till dem att jag inte vill prata under säsongen. Mest attraktivt är väl Köniz då Zaugg är därifrån.

Är det klart att Zaugg flyttar tillbaka?

- Det tror jag inte men ifall han flyttar hem så tror jag att han går tillbaka till Köniz i så fall. Men det är inget klart just nu vad jag vet. Spelar han inte kvar i Mullsjö så blir det nog Köniz och då hade det varit kul att hänga med. Men med tanke på vad som händer i världen just nu så känns det mesta osäkert.     

       



               

Den här artikeln handlar om: