#ibsilly
Foto: Per Wiklund

Mullsjöforwarden har gjort sin livs säsong - men blir han kvar?

ANNONS

Pelle Tarenius summerar sin säsong och berättar om framtidsplanerna.

Mullsjöforwarden Pelle Tarenius har äntligen fått sitt genombrott i Superligan på allvar efter tre säsonger in och ut på bänken. 24-åringen har denna säsong tagit en ordinarie tröja och öst in poäng som aldrig för. Totalt blev det 44 poäng och en andra plats i den interna poängligan bakom Jan Zaugg och en 16:e plats i Superligans poängliga.

- Jag tycker att jag gjort en bra säsong, jag har fått spela med bra spelare hela säsongen. Det är första säsongen som jag har spelat hela och inte suttit på kvisten. Så jag är nöjd med vad jag har presterat, helt klart. Nu vet man ju inte om säsongen är slut men det känns som den fick ett abrupt slut, säger Tarenius till Innebandymagazinet.

Känns det extra tråkigt att det blir så här när du toppat formen och gjort din bästa säsong någonsin?

- Det är tråkigt så klart men det är nog lika tråkigt för vem som helst oavsett hur mycket man fått spela eller inte. Det som känns mest surt är att vi kunde gå riktigt långt också eftersom vi får möte Pixbo, som är ett drömmotstånd enligt mig.

Video: Pelle Tarenius senaste mål i SSL, 13 sekunder efter tekning

Så du ville möta Pixbo i kvartsfinal?

- Ja, jag tycker att vi haft komfortabla resor när vi mött dem tidigare i slutspel. Nu har de höjt sig sedan dess men jag känner ändå att vi har ett övertag på dem och att vi kommer att slå dem över sju matcher. Sedan har de ju ett kvartsfinalspöke också, jag vet inte hur länge det har levt, men det har funnit de fyra säsongerna jag spelat i Mullsjö i alla fall.

Tror du att det kommer bli något slutspel?

- Jag tror inte att det blir någon fortsättning tyvärr, men jag hoppas att det blir det. Men så länge det inte finns något beslut på att stänga ner så lever ju hoppet.

Vad känner du är bäst, att avsluta säsongen eller att skjuta upp den?

- Spontant känns det som om det är bättre att stänga säsongen än att spela slutspel inför tomma läktare. Just nu känns det som om det är rätt så långt borta innan vi kan spela inför publik med tanke på vad andra sporter beslutat, så då känns det bättre att lägga ner denna säsong.

Om säsongen läggs ner, har du spelat din sista match i Mullsjö då eller, vi har hört att du är på väg till Schweiz?

- Det är klart att det hade varit kul med ett utomlandsäventyr men jag har ingen brådska dit. Jag vill gärna spela kvar i Mullsjö, det är den föreningen som jag tycker bäst om.

Är det några andra föreningar som hört av sig?

- Mitt kontrakt går ut så det är flera föreningar som hört av sig till mig. Men det är Mullsjö som jag känner starkast för och jag har ingen brådska att flytta på mig.

Så det är Schweiz eller Mullsjö som gäller nästa säsong då?

 - Man ska aldrig säga aldrig men i Sverige är Mullsjö mitt första val och förhoppningsvis är det så det blir.


 


 

     

Den här artikeln handlar om: