#ibsilly
Foto: Per Wiklund

Mullsjö bjuder på dubbla förbjudna värvningar

ANNONS

Två spelare lämnar Jönköping för spel med Mullsjö kommande säsong.

Innebandymagazinet silly season-bloggare fortsätter att leverera. Förra veckan var han först med att avslöja att Jönköpingsspelaren Simon Karlsson gör den förbjudna övergången till Mullsjö. Idag bekräftade Mullsjö att det stämmer men han är inte den enda spelaren som lämnar JIK för Mullsjö utan även Anton Hedin är klar för Mullsjö.

- Vi är så klart extremt nöjda med de här värvningarna. I Simon får vi en poängstark och hårt jobbande ung talang som har framtiden för sig, vi tror mycket på honom i framtiden men också att han kan bidra redan från start, säger sportchef Jesper Axell i ett pressmeddelande.

Forwarden Simon Karlsson är född 1999 och ses som en av Sveriges största talanger. Han började faktiskt sin innebandykarriär i Mullsjö som 10-åring innan han flyttade till Hovslätt ett par år senare. Där huserade han fram till han tog steget till JIK som han varit trogen sedan 2015. Han har tre ordentliga säsonger i högsta serien bakom sig och stod det senaste året för 28 poäng. Med det slutade han på en tredje plats i Jönköpings interna poängliga. 

- Jag tror jag kan fortsätta utvecklas i Mullsjö och jag hoppas jag kan bidra med energi och hårt jobb. Sen är det klart jag vill spela slutspel och det tror jag att kommer få göra i Mullsjö, Jag vill självklart vinna SM-guld någon gång, säger Karlsson själv om övergången.

Video: Se Simon Karlsson in action




Den andra värvningen, Anton Hedin, har från sin backplats gjort 10 poäng under grundserien den senaste säsongen. Han är dock mest känd för sin bolltrygghet och lugn. Det vet flera sen den senaste sejouren i Mullsjö AIS som var säsongen 15/16.

-Då var Anton dock fortfarande relativt ung och när han nu kommer tillbaka efter några år i JIK så får vi en mer mogen och färdig back. Han har många kvalitéer i sitt spel som vi hoppas han ska förstärka vår backuppsättning med, kommenterar Axell.


Bytet mellan JIK och Mullsjö är inte helt okontroversiellt men eftersom Hedin kom från JIK till Mullsjö även förra gången gör han alltså nu bytet för andra gången.

– Ja, det stämmer ju. Jag tycker dock det var värre förr. Man får ta att man blir lite mindre omtyckt av vissa. Anledningen till bytet är väl att jag känner att jag vill göra något annat. Jag är sugen på att ge det chansen med Mullsjö, berättar han.

En nöjd sportchef avslutar med att hinta om att det kommer mera glada nyheter inom kort och och enligt våra källor ska det vara Jesper Sankell som är på väg in.


– Det känns som vi har en bra grund att stå på, och i och med att Anton och Simon är klara känns det också mycket spännande redan nu inför nästa säsong. Snart kommer dessutom ytterligare roliga nyheter för alla Mullsjöbor.





Den här artikeln handlar om: