Höllviken-Jönköping 7-6
Foto: Per Wiklund

Extra: Stjärnforwarden lämnar Höllviken

ANNONS

Dagens match mot Jönköping var Pontus Karlson Martells sista på hemmaplan för Höllviken.

Höllviken vann dagens möte mot Jönköping med 7-6, men även om siffrorna talar om en jämn match så menar tränaren Joon Berggren att det var kontrollerat från Höllvikens sida.

- Jag tycker faktiskt att vi kontrollerar stora delar av matchen. Jag tycker egentligen inte att det är riktigt jämt även fast de kommer ikapp i slutet och gör något mål i sex mot fem. Där i slutet var det halvstirrigt hos oss, annars ganska nöjd, säger Joon Berggren till Innebandymagazinet.

Segern innebär också att Höllviken tar klivet upp på en tiondeplats i tabellen, något som laget haft som mål ett tag då man därmed sätter ett eget rekord ifall man också avslutar serien på den positionen.

- Det kanske är oväsentligt utåt men för oss betyder det mycket att hamna tia, det är Höllvikens bästa placering någonsin. Utåt kanske det inte är jättestort men för gruppen betyder det ganska mycket.

Men annars medger Berggren att det är lite klurigt att hitta den där extra taggningen när man vet att matcherna inte spelar någon roll i kampen om att nå slutspel - eller fixa nytt kontrakt.

- Nej men det är klart och det syns kanske i förra matchen framförallt tycker jag att viljan är väl inte där till hundraprocent. Någonstans har man krigat de sista matcherna med kniven mot strupen och när det är klart andas man kanske ut, även fast det kanske inte var meningen.

Men det var också en speciell match idag av många anledningar. Idag sa man adjö till två Höllviken-profiler.

-  Det var sista hemmamatchen idag och avtackningen av Pontus Karlson och Carl Hansson. Två starka profiler i Höllviken.

Det är alltså bekräftat att Pontus Karlson Martell lämnar Höllviken?

- Ja det stämmer.

Karlson Martell har ryktas bort en längre tid och sägs hamna i Schweiz till nästa säsong, men på frågan om Karlson Martells nästa klubbval är officiellt är Berggren tydlig med att så inte är fallet än.

För Höllviken handlar det nu om att avsluta på bästa möjliga sätt i sista omgången där man ställs mot Storvreta.

- Det är klart att vi går för det. Vi vet att det är en tuff match men sista matchen med gänget och man vill alltid avsluta på bästa sätt.


Matchens stjärnor

StjärnaStjärnaStjärna Jakob Gullberg, Höllviken

StjärnaStjärna Joel Nyström, Jönköping

Stjärna Felix Strandljung, Höllviken


Du kanske även vill läsa:
Rudd: "Ligger nog inte längre än en decimeter från mig på hela matchen"
Rudd: "Ligger nog inte längre än en decimeter från mig på hela matchen"