Foto: Adam Troy

Rudd: "Ligger nog inte längre än en decimeter från mig på hela matchen"

ANNONS

Storvretastjärnan Alexander Rudd var hårt bevakad i mötet mot Kalmarsund.

Storvreta tog under lördagskvällen ytterligare en seger i SSL Herr när man bortaslog Kalmarsund med 7-5 och därmed också klättrade upp på en andraplats i SSL Herr.

- Det satt långt inne idag tycker jag, jag tycker Kalmarsund gör det jäkligt bra. Vi har mött dem några gånger nu och det här är det överlägset bästa av det jag har mött dem iallafall. Imponerande, säger Alexander Rudd till Innebandymagazinet.

Det var även en fin publiksiffra under kvällen där 1577 åskådare hade sökt sig till KIFAB Arena, och publikstödet för hemmalaget menar Rudd var bra också.

- Det var bra. Fin arena också alldeles nybyggd. Det är första gången jag spelar innebandy i Kalmar, lite långt men annars var det bra.

Men du var inne på det själv, det satt långt inne.

- Jo men det gjorde det. De spelade ett bra försvarsspel och speciellt den femman vi möter. Tobias Lindström ligger nog inte längre än en decimeter från mig på hela matchen. Det blir jobbigt, han låg som en igel på mig. De gjorde det bra.

Och Rudd medger att det var väldigt skönt att få med sig alla tre poäng hem.

- Absolut, det är en tuff bortamatch. De ligger fyra i serien så de är ett bra innebandylag.

För Storvreta väntar nu en sista grundseriematch där man ställs mot Höllviken nästa helg i IFU Arena.

- Tankarna är väl inte så mycket på den matchen. Vi ska avsluta med tre poäng så vi säkrar andraplatsen så att vi inte behöver förlita oss på att Pixbo förlorar. Utöver det ska det bli skönt att slutspelet börjar.