Coronaviruset
Foto: Privat/IFF/Martin Flousek
Coronaviruset

På plats i Bangkok - då ställdes VM-kvalet in på grund av Coronaviruset

ANNONS

Pawat Thaidit hade precis anlänt när IFF:s besked kom: "Kom som en chock"

Tidigare idag kom beskedet att Internationella Innebandyförbundet ställer in det asiatiska/oceaniska VM-kvalet på grund av oroligheterna kring Coronaviruset. En som precis nåtts av beskedet när Innebandymagazinet pratar med honom var Robin Karlsson, eller Pawat Thaidit, som till vardags huserar i Herr2an tillsammans med Stanstad. Och Karlsson menar att det var rätt beslut.

– Jag tycker att det är rätt beslut. Det har varit oroligheter runt om Thailand ett bra tag. Även om säkerheten och kontrollen har höjt inför vm kvalet så vill man ändå vara på säkra sidan för alla, säger Robin Karlsson till Innebandymagazinet.

När Innebandymagazinet når Karlsson så är han redan på plats i Bangkok.

– Jag fick reda på det för cirka 1 timme sedan och vm kvalet skulle gå av stapeln om 5 dagar. Det kom som en chock då jag landade för 10h sedan och IFF hade gått ut med att kvalet blir av för cirka 1 vecka sedan. Men ännu en gång så tog dem ett beslut som gynnar oss alla länder som skulle delta.

Och Karlsson har inte heller märkt av oroligheterna kring Coronaviruset sedan han landade i Thailand.

– Jag har inte märkt någonting på flygplatsen/Bangkok under dagen när jag kom.

Innan kvalet blev inställt, hur kände du kring att resa till Thailand just med tanke på coronaviruset?

– Jag kan väl erkänna att jag var den som tvekade mest över att åka ner ditt för några veckor sedan. Det är självklart man tänker efter när det skrivs i tidningar om det. Men när IFF tog beslutet att det skulle bli av 13 februari så bestämde jag mig för åka efter några samtal ner till lagkamraterna.

Men även om VM-kvalet nu är inställt så har Thailand en VM-plats i december att se fram emot. Detta då de toppfyra rankade lagen i VM-kvalet nu automatiskt blir kvalificerade.

– Det är självklart riktigt skoj att vi är vidare till vm på grund av att vi är topp 4 rankade i Asien. Men samtidigt vill man spela om det också.. Vet det är många lag som Filippinerna och Korea som har tränat hårt inför detta och tycker det är synd att dem inte fick chansen att tävla om en biljett.



Du kanske även vill läsa:
Extra: Coronaviruset sätter stopp för VM-kvalet
Extra: Coronaviruset sätter stopp för VM-kvalet
Coronaviruset stoppade VM-kvaldrömmarna
Coronaviruset stoppade VM-kvaldrömmarna
Den här artikeln handlar om: