Coronaviruset
Coronaviruset

Extra: Coronaviruset sätter stopp för VM-kvalet

ANNONS

Här är lagen som blir direktkvalificerade till VM när kvalet nu inte kan spelas.

Innebandymagazinet har tidigare skrivit om det faktum att den sista etappen av VM-kvalet inför VM 2020 låg i farozonen att ställas in på grund av Coronaviruset som just nu härjar och är ett stort orosmoment. Filippinerna meddelade i mitten av februari att man inte skulle delta i det asiatiska/oceaniska VM-kvalet på grund av just farhågorna för Coronaviruset, detta berättade Christoffer Holland från det Filippinska landslaget om tidigare.

- Såklart väldigt tråkigt. Samtidigt får man ha lite förståelse och man får respektera deras beslut också för saken är ju att den filippinska regeringen har infört lite såna här travel bans och det är till exempel till Kina och Hongkong, och det där kan ju snabbt ändras så Thailand också dras med där. Och det har vi fått reda på via filippinska förbundet att de inte vill ta ansvar för om någon spelare skulle bli sjuk och att man är orolig för att truppen skulle bli strandsatta i Thailand, sa Christoffer Holland till Innebandymagazinet då. 

Och nu står det också klart att hela det asiatiska/oceaniska VM-kvalet ställs in på grund av Coronaviruset, detta meddelade Internationella Innebandyförbundet genom ett beslut under onsdagseftermiddagen.

– På grund av den snabba spridningen av Coronaviruset och de nya direktiven från den thailändska regeringen hade IFF ingen annan möjlighet än att ställa in evenemanget i Thailand. Detta beslut har inte varit lätt och vi ber om ursäkt för eventuella besvär orsakade av detta, säger IFF:s generalsekreterare John Liljelund till IFF:s hemsida.

Eftersom VM-kvalet inte längre kommer att spelas har Internationella Innebandyförbundet beslutat att de toppfyra rankade lagen automatiskt blir kvalificerade till VM 2020. De lagen är Australien, Thailand, Japan och Singapore och därmed är samtliga platser till VM 2020 fyllda.

Du kanske även vill läsa:
Coronaviruset stoppade VM-kvaldrömmarna
Coronaviruset stoppade VM-kvaldrömmarna
Den här artikeln handlar om: