Foto: Per Wiklund

Hultgren: "Det gör henne till världens bästa spelare genom alla tider"

ANNONS

Johanna Hultgren tycker Anna Wijk är rätt val som världens bästa spelare och enligt henne är Wijk bäst i världen genom tiderna.

Idag offentliggjordes det att KAIS Moras och svenska damlandslagets Anna Wijk blivit utsedd till världens bästa innebandyspelare på damsidan. Det här blir fjärde gången som Anna Wijk tar emot priset - och det är ett välförtjänt pris menar lagkamraten Johanna Hultgren.

- Framförallt är det hennes stora vinnarskalle som gör att hon är så bra som hon är. Där är hon unik och hon hatar verkligen att förlora på ett sätt som ingen annan gör. Hennes målmedvetenhet och vilja att alltid gå framåt i kombination med hennes vinnarskalle gör henne till världens bästa spelare genom alla tider.

Hur är hon när hon förlorar då?

-  Hon blir väldigt irriterad och hon vill se till så att det aldrig händer igen. Hon är väldigt driven på att hitta lösningar för att det inte ska upprepas.

Hur är det att spela i samma kedja som henne?

-  Framför allt är det väldigt roligt och vi kompletterar varandra väldigt bra. Hon är världens bästas innebandyspelare och det tycker jag att hon varit väldigt länge. Det är unikt det hon presterat på en innebandyplan under så lång tid. Hennes passningar och spelförståelse är inte av denna värld och det passar ju mig som målskytt som handen i handsken.

 Hultgren och Wijk har spelat ihop i samma kedja i två säsonger och det är Hultgrens två bästa säsonger målmässigt.

-  Det är klart att hon betyder jättemycket för mig på planen. Hon har en förmåga att lyfta andra spelare till nya nivåer och det tycker jag är väldigt häftigt, för hon är väldigt duktig på det. Det faller sig naturligt i hennes spela att lyfta andra. Så att för mig som målskytt spela med en sådan spelare så är det klart att det betyder oerhört mycket.

Vem är världens bästa damspelare genom tiderna i dina ögon?

- Anna Wijk utan tvekan. Hon har hållit så extremt hög nivå under så många år och hon blir bara bättre och bättre, det är jättehäftigt.

Vad tycker du om att det här kanske är hennes sista säsong?

- Det  är såklart tråkigt. Alla som spelar och har spelat med Anna tycker givetvis att hon är för bra för att lägga av. Hon betyder oerhört mycket för KAIS Mora som klubb och stad. Hon har verkligen satt KAIS Mora på kartan och gjort klubben till ett stort varumärke.  Så det är tråkigt om hon slutar men jag förstår hennes beslut. Hon har spelat i väldigt många år och gjort det helt fantastiskt.

Vilket är ditt bästa Anna Wijk-minne?

- Det jag minns allra starkast just nu är assisten till mig i VM-finalen. Vi har ju spelat ihop i flera år så jag har massor av härliga minnen men det är nog det sportsliga minnet som jag kommer ihåg bäst.

Ta oss igenom sekunderna innan ni avgjorde VM-finalen?

- Jag hann inte tänka så mycket. Det var första bytet och vi hade precis kommit in. Det gick väldigt fort och det är helt blankt, men det var otroligt häftigt. Har några diffusa minnen av att jag står fri och att jag hinner tänka att Anna brukar ha koll på ytorna som uppstår i de läget. Sedan kom bollen och då var det bara att smälla dit den.