Foto: Per Wiklund
Landslaget

Förbundskaptenen om världens bästa: "Ett spelgeni"

ANNONS

Förbundskapten Åsa Karlssons tankar om världens bästa damspelare - Anna Wijk.

Idag offentliggjordes det att KAIS Moras och svenska damlandslagets Anna Wijk blivit utsedd till världens bästa innebandyspelare på damsidan. Det här blir fjärde gången som Anna Wijk tar emot priset - och det är ett välförtjänt pris menar förbundskapten Åsa Karlsson.

- Kul att Anna har blivit utsedd till världens bästa innebandyspelare. Jag tycker att hon har gjort en fantastisk säsong så här långt. Ett spelgeni som även har ett bra skott. Anna har en unik blick för spelet och hittar passningar som ingen annan ser säger Åsa Karlsson till Innebandymagazinet.

Vad är Anna Wijks största styrka?

- Man kan aldrig sluta imponeras av hennes driv att hela tiden vilja utvecklas och bli ännu bättre.

Anna Wijk har deklarerat att hon mycket väl kan komma att avsluta karriären efter den här säsongen. Hur viktig skulle du säga att Anna Wijk är, eller har varit, för det svenska landslaget genom åren?

- En världsspelare som Anna som håller en sån hög nivå nu och dessutom under många år, det är klart att hon är viktig både för svensk innebandy, internationell innebandy och det svenska landslaget.

Hur gärna hade du själv sett att hon fortsatt sin innebandy och landslagskarriär över den här nya VM-cykeln?

- Det är inte i mina händer, det är helt i Annas. Men självklart hoppas jag att hon ska fortsätta spela men som sagt det är upp till Anna själv att bestämma det.

Den här artikeln handlar om: