Två blytunga poäng för Visby

Visby tog två blytunga poäng när man besegrade Kalmarsund med 4-3 efter att Tommy Bolin avgjort i förlängning.

Början på första perioden gav indikationerna att detta kunde bli en målrik match. När Marcus Johansson söker Kim Nilsson på andra sidan planen träffar han Visbys Andreas Jansson och bollen studsar in i mål redan efter 57 sekunder. 0-1 till gästande Kalmarsund. Men någon målrik match blev det inte. Första perioden är väldigt händelselös och präglas mest av kontringar och fasta situationer. Men 14.38 in så kommer kvitteringen, Jesper Eliasson blir framspelad av Daniel Gonzales Palm, på just en kontring och skjuter in 1-1 i perfekt höjd.

Andra perioden går i samma anda. En utvisning på Gustav Wadell 8 minuter in som FBC Kalmarsund reder ut. Annars är matchen mest irriterad och tempot dör på grund av de ständiga fasta situationerna. Andra halvan av andra perioden liknar mest en match ur de lägre divisionerna med massa gnäll och gruff. 16.26 så blir det ett större avbrott då flera spelare ur båda lagen är märkbart irriterade på varandra. Kevin Björkström och Oskar Domberg från vardera lag får sätta sig på utvisningsbänken efter denna situationen. I 4 mot 4 spelet så drar Kalmarsund det längsta strået när Simon Nilsson kan skjuta in 1-2 på en fast situation, efter att Visby inte ställt upp någon mur. Mer händer inte i den andra perioden.

Tredje perioden börjar på ett betydligt bättre sätt än de andra två. Även om det är fortsatt irriterat på plan och inte med den härliga derbykänslan. Tre minuter in i matchen så blir Tommy Bolin blir serverad av Oskar Domberg som kan pricka in 2-2. Lagen fortsätter att följa varandra åt även om Visby inte får gå upp i ledning, för 04.48 gör Visbys Albin Lundell en dragning för mycket och Kevin Haglund kan bryta bollen till Jesper Lindström som vackert rundar Rasmus Ekström i Visby målet och gör 2-3. Med 1 minut kvar av matchen lämnar Rasmus Ekström målburen och Visby spelar 6 mot 5. Det var något som gick vägen och efter ett skott från Filip Nilsson så kan Daniel Gonzales Palm peta in returen för Visby. 3-3 och matchen till förlängning. Förlängningen tar slut efter 02.48 då Tommy Bolin blir matchvinnare efter en fin backhand. Slutresultatet skrivs till 4-3.