Dalen-Storvreta 7-6 SD

Viktigt trendbrott för Dalen mot tröttkört Storvreta

ANNONS

Efter sex raka förluster lyckades Umeålaget vinna igen.

4 december var senast Dalen vann i SSL. Då mot Storvreta på bortaplan. Därefter har man förlorat sex raka matcher. Nu kom trendbrottet, och då var det Uppsalalaget som stod för motståndet igen. Storvreta som bara hade en vilodag igår efter att man vann Champions Cup i söndags, något tränaren Kristofer Widlundh var väldigt kritisk till inför matchen.

- Jag brukar inte vara så frispråkig via media men den här gången har jag valt att ta tejpbiten från munnen. Det är för mig helt hål i huvudet, totalt helt hål i huvudet. Då har man inte alls tittat på förutsättningarna i föreningarna. Vi har alltså spelare  som är långt ifrån fullblodsproffs och ligger på en lön där de kan komma hem och vara med familjen och så utan de måste arbeta vid sidan av och sen ska man koordinera om resor, det är tuffa och stora utmaningar man hanterar men det är ingen som riktigt synar det, sa Widlundh. Läs mer här

För Dalen var vinsten mycket efterlängtad, även om den kom i sudden death. Faktum är att man hade ledningen med 6-3 åtta minuter in i tredje perioden. Tre raka poäng av Robin Nilsberth tog Storvreta tillbaka i matchen till 6-6, och sedan var Dalen också bara ett stolpskott av Ketil Kronberg i slutsekunderna ifrån att göra ett segermål innan ordinarie speltid var över. Istället kom avgörandet i förlängningen när Rasmus Andersson satte igång ett anfall och Sebastian Degeryd var sist på bollen innan den passerade mållinjen.

- Det här var riktigt skönt, speciellt att vinna i sudden. Det har vi inte varit så bra på tidigare, säger Sebastian Degeryd till Innebandymagazinet och fortsätter: 

- Det känns som vi har spelat ganska bra stundtals men inte fått med oss poängen i de senaste matcherna. Så det kändes som att idag var det dags. Det har så klart varit tungt, i vissa matcher har vi inte spelat bra alls, och i vissa har vi varit bra men inte fått in bollen. Det är frustrerande när man inte får någon poäng med sig. Men vi tror på det vi gör. 

Men också surt att inte få med er tre poäng idag?

- Ja, så är det. Det var säkert många tankar som gick i laget när vi dels hade 4-0 och tappade till 4-3, och sedan hade 6-3 och tappade till 6-6. Vi hade velat få med oss trean. 

Vad var det ni gjorde bra ikväll?

- Vi vågade köra lite mer fritt, om man kan kalla det så. Vi gav inte Storvreta så mycket tid, de är sylvassa om de får det. Fysiskt starka i början och sedan fick vi stäm av att göra så många mål direkt. Det är ju det som inte har klaffat på slutet. Vi fick en bra start och kunde rulla vidare på det.

Matchfakta: Dalen-Storvreta 7-6 SD


Foto: Adam Troy


Matchens stjärnor

Tre stjärnor: Robin Nilsberth, Storvreta

Två stjärnor: Ketil Kronberg, Dalen

En stjärna: Pär Forsman, Dalen

Du kanske även vill läsa:
Storvretatränarens skarpa kritik
Storvretatränarens skarpa kritik