Helsingborg slog Växjö på bortaplan.

Vändningen som visar Helsingborgs lagmoral

Låg under med 5-1 efter första perioden - vände till seger med 8-7 i sudden death.

Växjö inledde starkast i ett på förhand jämnt möte som förutspåddes innehålla mycket känslor. Det var även Växjö som fortsatte perioden som det starkaste laget och de visade stundtals upp riktigt snabb och fin innebandy. En spelare som stack ut under perioden var Växjös Jesper Sankell som stod för fina individuella prestationer med två mål och en assist. Perioden slutade 5-1 till hemmalaget Växjö.

I början av andra perioden kom ett nytt Helsingborg ut på banan där de började som det klart starkaste laget. Växjö hade i mitten av perioden ett powerplay som inte resulterade i någonting mer än ett något mer irriterat Växjö, där sedan lagkapten Johan Roos tog en utvisning för upprepade förseelser. Det powerplay som följde gav Helsingborg möjligheten att reducera genom ett välplacerat skott av nyförvärvet Max Wahlgren. Andra perioden präglades av två energifyllda lag som visade känslor på och utanför planen och gav allt i närkamperna. Period två saknade till skillnad från period ett ett högt tempo. Perioden slutade 1-3 till Helsingborg efter en stark andra period och resultatet inför tredje perioden var 6-4.

Tredje perioden inleddes som andra avslutades, känsloladdad och irriterad samt med ett Helsingborg som spelade in en reducering till 6-5 återigen genom Max Wahlgren. Därefter såg vi ett mer avvaktande spel med få farliga målchanser från båda lagen.  I tredje perioden fick de båda första och andra femmorna i respektive lag mer speltid utan några direkta resultat. Efter flera tuffa sekvenser i mitten av slutperioden får Växjö ytterligare ett numerärt underläge. Ett underläge som Max Wahlgren utnyttjar och för fjärde gången i matchen gör han mål och ställningen är 6-6. En fin insats från Folkesson-Algman leder till att han gör 7-6 efter en assist från Zetterling. Sista minuterna i tredje perioden tar Helsingborg ut målvakten Edling och spelar 6 mot 5. Detta leder till flertalet vassa lägen från Helsingborg och tillslut sätter Max Wahlgren återigen kvitteringen. Matchen slutade 7-7 efter ordinarie tid och gick till förlängning.

I förlängningen tar Helsingborg med sig det övertag de hade i slutet på tredje perioden och Linus Nordgren kan avgöra matchen efter en passning från Jonathan Nilsson.

Matchfakta: Växjö-Helsingborg 7-8 SD