Max Wahlgren bytte lag från Linköping till Helsingborg mitt under säsongen.
Foto: Idrottsfoto

Fem mål av nyförvärvet: "Många år sedan det hände"

ANNONS

Max Wahlgren om Helsingborgs bortaseger mot Växjö när ett underläge med fyra mål vändes till vinst med 8-7 i förlängning.

- Vi startar dåligt, det gör vi, och låg under med 5-1. Det är inte okej. Men sedan spelar vi upp oss och fokuserar på rätt saker, får marginaler med oss och vänder, säger Max Wahlgren till Innebandymagazinet.

Fem mål från din klubba!

- Det var kul! Kul när det blir mål. Det var ett tag sedan jag gjorde fem. Det måste vara många år sedan det hände. Det känns bra att kunna leverera och hjälpa laget.

Vad betyder det här för självförtroendet?

- När man kommer till ett nytt lag så är det inte alltid lätt att komma in rätt i det, så sånt här hjälper alltid så klart. Viktigt för laget också att kunna visa att vi kan vända en sådan här match. Att vi inte bara ger upp, utan krigar och kommer tillbaka. Det blir viktigt för framtiden.

Vad tror du om Helsingborgs chanser nu under våren?

- Det känns som att vi ska kunna ta en slutspelsplats, det är där vi krigar och vi ska göra allt för att komma dit. Vi har skaffat oss ett bra läge nu och ska möta Warberg och Visby härnäst. Hoppas vi kan konservera formen och ta med oss poäng där tills vi ska möta de norra lagen som är tuffare.

Du kanske även vill läsa:
Vändningen som visar Helsingborgs lagmoral
Vändningen som visar Helsingborgs lagmoral