Foto: Per Wiklund
SSL (Dam)

SSL-stjärnan gjorde comeback i helgen efter 582 dagar

ANNONS

Hon skulle inte spela egentligen men Sara Dahlström kunnde inte hålla sig från att hjälpa Karlstad till de första poängen.

Sara Dahlström gjorde en efterlängtad comeback i helgen när Karlstad IBF äntligen tog sina första poäng för säsongen i en dramatisk match mot Telge i Svenska Superligan. Matchen, som slutade 5–4 efter straffar, var en ångestfylld kamp för båda lagen som inför mötet stod på noll poäng i tabellen. För Karlstad blev det inte bara ett trendbrott, utan också en återkomst för lagets nyckelspelare och tidigare landslagsmeriterade back, Sara Dahlström.

Dahlström har varit borta från innebandyn sedan mars 2023 (582 dagar) på grund av en knäskada och en graviditet. Även om hon var med i laguppställningen fanns det inga planer på att hon skulle spela – åtminstone inte till en början. 

– Det var inte riktigt planen, men man blir ju lite sugen, sa Dahlström till Värmlands Folkblad efter matchen.

Det blev dock en annan verklighet när Karlstad IBF valde att sätta in Dahlström tidigt i första perioden. Hon testade några byten, och efter att ha känt att knäet höll, fick hon mer speltid och spelade på två backpar i hela 40 minuter plus förlängningen. Hon stod för ett stabilt defensivt spel och var inne på de flesta målen av Karlstad framåt. 

Dahlström, som matchades hårt i sin comeback, var glad över att vara tillbaka på planen och uttryckte lättnad över att knäet höll för påfrestningarna. 

– Det kändes ändå bra, jag kände inte av någonting i knäet och då ville jag fortsätta. Sen får man ju ta säkerhetsavstånd och kanske inte gå fullt i alla dueller, men skönt att ha avklarat första matchen, berättar hon.

Tränaren Sebastian Sääker, som coachade backarna under matchen, var också nöjd med Dahlströms prestation och betonade hennes vikt för laget: 

– Hon var jäkligt sugen på att spela, och har du en av Sveriges bästa offensiva backar på bänken, då vill du nyttja det. Sen har hon en bit kvar, men hon är en av seriens bästa backar med boll.

Trots att Dahlström fortfarande har en bit kvar till full form, var hennes närvaro på planen ett stort lyft för Karlstad.

Segern, som kom efter ett nervkittlande straffdrama, innebar att Karlstad klättrade upp från jumboplatsen, om än med en viss bitter eftersmak då laget var nära att ta alla tre poängen. Men med två viktiga poäng och Sara Dahlström tillbaka i spel, ser framtiden ljusare ut för Karlstad IBF.

Inför matchen så pratades det om att tre fd stjärnspelare kanske skulle göra comeback i Karlstad. Dahlström fanns som bekant med på planen men för Adina Augustsson och Linnea Wallgren blev det ingen comeback, i helgen i alla fall. Återstår att se om de dyker upp i framitden.  


TV: "Oskar Weissbach kan göra något rejält viralt på VM"

Vad är statusen på svenska herrlandslaget med mindre än två månader kvar till VM? Magnus Anderberg och Magnus Fredriksson diskuterar.

 

 

Matchrapporter: Efter fem förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Karlstad Anja Wyss tvåmålsskytt för Endre i segern mot Karlstad Täby vann mot Karlstad Rönnby IBK segrare hemma mot Karlstad Efterlängtad seger för Täby – steg åt rätt håll mot Karlstad

Den här artikeln handlar om: