Foto: Tomas Brandt Wangel
SSL (Dam)

Karlstad nära tre stjärnvärvningar – SSL-legendar på väg tillbaka

ANNONS

Efter en väldigt tung start för Karlstad under hösten ser man nu en ljusning på horisonten.

Karlstad IBF har haft en tuff start i SSL med fem raka förluster och en målskillnad på 10–49. Laget ligger sist i tabellen och kämpar för att hitta formen, men nu kan situationen vända. Karlstad har nämligen möjligheten att få in tre rutinerade nyförvärv som skulle kunna lyfta laget: två landslagsmeriterade försvarare och en av SSL mest framstående målskyttar genom tiderna.

Tränaren Andreas "Sälen" Svensson ser dessa potentiella förstärkningar som avgörande för lagets framtid.

– Det hade varit enorma tillskott, säger Svensson till Värmlands Folkblad och syftar på landslagsbackarna Sara Dahlström och Adina Augustsson, samt målfarliga Linnéa Wallgren.

Dahlström, som har landslagsmeriter och varit en viktig kugge i Karlstads försvar i åtta säsonger, närmar sig nu en comeback efter en korsbandsskada plus en graviditet. Hon har börjat delta mer aktivt i träningarna och kan vara redo för spel redan till helgen.

– Hon är med mer och mer i träning. I går kände hon sig för lite i dueller. I dag (onsdag) står hon över, men tanken är att hon ska vara med för fullt i morgon. Skulle allt gå helt optimalt finns det en möjlighet att hon är med i laguppställningen redan till helgen, tillägger Svensson.

Adina Augustsson, en tidigare VM-guldmedaljör, är också på väg tillbaka efter långvariga skadeproblem. Hon har inte spelat en match på nästan två år på grund av en korsbandsskada och en efterföljande överbelastning i det andra knäet. Men nu känner hon sig återigen redo att börja träna med laget. Hur snabbt hon kommer vara redo för matcher återstår dock att se.

– Nu känner sig Adina fräsch efter rehaben och vill i alla fall vara med och prova på. Sen får vi se hur hennes kropp svarar på träning om det blir aktuellt med något spel.

Den tredje nyckelspelaren som kan återvända till laget är Linnéa Wallgren, som egentligen hade lagt klubban på hyllan inför förra säsongen men gjorde comeback. Wallgren är en av SSL mest produktiva spelare genom tiderna, med 190 mål – det 35 högsta antalet i ligans historia – och totalt 273 poäng, vilket gör henne till den 46:e mest poänggörande spelaren någonsin. Nu överväger hon att återvända till planen efter att ha tagit en paus från sporten. Wallgren tränar med laget igen och ska känna efter hur kroppen och motivationen känns.

Redaktörens kommentar: Oerhört goda nyheter för Karlstad efter en annars väldigt mörk höst för värmlänningarna. Det nya försvaret har inte alls satt sig men får man in två landslagsbackar i truppen, som dessutom varit med i många år i laget, så kommer det göra underverk. Karlstad har gjort minst mål av alla lag så här långt och att då få tillbaka Wallgren är ju också en jackpott. Hon skulle prova på hur kroppen känns men jag är övertygad om att vi nog får se henne redan i helgen. Värmlänningarna måste vända på skutan och den vändningen ska börja i helgen när man möter Endre och Telge. Där är det inte sex poäng man spelar om utan nio, då Telge precis som Karlstad har noll poäng och nykomlingarna är ett lag som Karlstad måste ha bakom sig om de ska klara nytt kontrakt. Kommer alla tre spela denna säsong så kommer de att se till så att Karlstad inte åker ut. En spelare gör inget lag men tre rutinerade SSL-rävar gör det.   


TV: Felix Lanver en jätte när Falun sänktes: "Jag var bra idag..."

Pixbos vinner toppmötet mot Falun med 9-5 – formstarke Felix Lanver bakom sex av målen.

Matchrapporter: Täby vann mot Karlstad Rönnby IBK segrare hemma mot Karlstad Efterlängtad seger för Täby – steg åt rätt håll mot Karlstad Endre slutspelsklart efter seger mot Karlstad Linnéa Wallgren tvåmålsskytt för Karlstad i segern mot Lockerud/Mariestad

Den här artikeln handlar om: