Foto: Per Wiklund, Hans Widell och Bejto Demiri
SSL (Herr)

Kritik riktas mot Kalmarsund efter skadekaoset: "Allt är inte bara otur"

ANNONS

Klubben svarar: "Är redan i arbete med en översyn av de interna rutiner som eventuellt brustit"

De senaste dagarna har herrlandslaget – som spelar EFT fredag till lördag – drabbats av flertalet återbud på grund av skador. Noterbart är att inte mindre tre spelare från en och samma klubb har tvingats tacka nej till blågults samling: Kalmarsunds Kevin Haglund, Anton Willsund och Kim Nilsson.

Kim Nilsson slog i senaste matchen mot Nykvarn upp en lårskada han drog på sig tidigare i höstas, och i en intervju med Ölandsbladet så menar 36-åringen på att han inte fått samma hjälp med sin skada som han tidigare fått i Kalmarsund.

– När man inte får den hjälpen man behöver så är det svårt. Jag är medveten om att det är ekonomiskt tuffa tider men det är jag i slutändan som blir lidande. Med facit i hand så har jag gått på det för tidigt, säger Kim Nilsson till tidningen.

Forwarden berömmer samtidigt arbetet som klubbens fystränare gjort men menar också på att man inte fått någon hjälp när det kommer till skador och rehab. Nilsson trodde att han var redo för spel mot Nykvarn i helgen som gick men slog där alltså upp sin skada.

– Egentligen var det onödigt att jag spelade de matcherna men det är svårt när det är jag själv som äger den frågan och man inte får den hjälpen som kanske hade behövts. Sedan är det ju olyckligt och skador sker alltid. Det tillhör ju idrotten, skador kommer och går. Men nu är det en tråkig baksida som kanske hade varit bra om man hade vilat, säger Nilsson.

Förbundskaptenen: "Det krävs ett arbete kring skadeproblematiken"

Niklas Nordén, förbundskapten för Sverige, riktar också han viss kritik mot Kalmarsund och hur situationen ser ut allmänt i innebandyn.

– Det känns hemskt att prata om otur, allt är inte bara otur. Det krävs ett arbete kring skadeproblematiken. Jag har pratat med (David, tränare Kalmarsund) Gillek om det här. Man behöver ordna till det i föreningen. Det är överlag, det är inte bara i Kalmarsund. Men det kostar för Kalmarsunds del och för de individuella spelarna också med långtidsskador. Varje investerad krona är värd mycket i det man får tillbaka med en sjukvård som är bra, säger Niklas Nordén till Ölandbladet.

– Spelare på den här nivån kommer alltid vilja spela fullt ut. Hade man gjort de här testerna och sakerna man måste göra så hade kanske detta inte hänt. Det är inte för att jag bara tänker på landslaget för min del. Jag tänker på spelarnas och Kalmarsunds helhet.

Så svarar Kalmarsund på kritiken

Nu ger Viktor Sheffield, sportsligt ansvarig i Kalmarsund, sin syn på Nilsson och Nordéns uttalanden. Sheffield skriver följande i ett sms till Innebandymagazinet:

"Att vi hamnat i den skadesituationen som vi nu är i är beklagligt på alla vis och tråkigt inte minst för spelaren Kim i det här fallet som drabbats upprepade gånger.

Även om vi i FBC Kalmarsund som många andra klubbar kämpar med ekonomi är inte sjukvård/rehabilitering något som vi dragit ner några kostnader på.

Med det sagt utvärderar vi ständigt vår verksamhet och ser högst allvarligt på det här, därför är vi också redan i arbete med en översyn av de interna rutiner som eventuellt brustit."

Du kan läsa mer om de skadande Kalmarsundsspelarna här.


TV: Felix Lanver en jätte när Falun sänktes: "Jag var bra idag..."

Pixbos vinner toppmötet mot Falun med 9-5 – formstarke Felix Lanver bakom sex av målen.

Matchrapporter: Tung förlust för Nykvarns IF mot Kalmarsund Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: