Foto: Bejto Demiri, Per Wiklund och Hans Widell
SSL (Herr)

Så är läget med Kalmarsunds skadade landslagsstjärnor

ANNONS

Kevin Haglund, Anton Willsund och Kim Nilsson fick lämna återbud till EFT: "Vill inte riskera något"

Det har inte varit någon lätt VM-uppladdning för det svenska herrlandslaget som på sina håll dragits med stora skadeproblem. Efter helgen som gick så tvingades exempelvis tre spelare från samma lag, Kalmarsund, tacka nej till EFT som spelas fredag till söndag i Finland.

Trion det rör sig om är Kim Nilsson, Kevin Haglund och Anton Willsund.

Nilsson tvingades tacka nej även till förra landslagssamlingen vilket gör att han inte spelat i blågult sedan VM 2022, något som försämrar hans chanser att komma med i vinterns mästerskap enligt förbundskaptenen Niklas Nordén

"Jag trodde inte att man kunde få det – blev två jack på näsan"

Enligt Barometern så slog Kim Nilsson upp samma lårskada som gjorde att han missade några matcher i inledningen av säsongen, men han säger också till tidningen att skadan inte är "riktigt lika illa" nu.

När det kommer till Kevin Haglunds skada så vet han inte till hundra procent vad exakt det rör sig om, men han säger följande Barometern.

– Det är tråkigt och känns ändå rätt tungt att behöva tacka nej. Jag har haft lite känningar och det kanske låter mesigt men det är en baksida som jag inte vill riskera något med, att jag drar upp något ordentligt, säger Haglund som inte heller har gett upp hoppet om att spela mot AIK om en och en halv vecka.

För Anton Willsunds del rör det sig om en hjärnskakning.

– Jag åkte på en hjärnskakning mot Nykvarn när jag fick en klubba i huvudet. Jag trodde inte att man kunde få det, men det blev två jack på näsan...och efteråt spelade jag vidare. Det kändes bra då, men efter matchen fick jag ont i huvudet och i måndags försökte jag träna, men det gick inte. Så jag träffade läkare igår (tisdag) och de bekräftade att det var en lättare hjärnskakning, säger Willsund till Ölandsbladet.

Exempel på landslagsaktuella spelare som dragits med någon form av skadeproblem från våren och framåt

Hampus Ahrén, Markus Jonsson, Gabriel Kohonen, Linus Malmström, Jesper Sankell, Johan Samuelsson, Kevin Haglund, Kim Nilsson, Anton Willsund, Linus Holmgren, Daniel Kalentun, Tobias Gustafsson.


TV: Felix Lanver en jätte när Falun sänktes: "Jag var bra idag..."

Pixbos vinner toppmötet mot Falun med 9-5 – formstarke Felix Lanver bakom sex av målen.

Matchrapporter: Tung förlust för Nykvarns IF mot Kalmarsund Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: