Foto: Per Wiklund
Damtvåan

Uppgifter: Innebandyspelare deltar i Melodifestivalen

ANNONS

Gör i så fall sitt fjärde framträdande: "Det är en stark poplåt"

2021 skrev Innebandymagazinet om innebandyspelaren och artisten Malou Prytz, som då spelade i division 1 med Olofström och som vid tidpunkten hade två framträdanden i Melodifestivalen bakom sig: 2019 med "I do me" och 2020 med "Ballerina".

Prytz berättade då om hur det var att att kombinera innebandyspelandet med att ha en musikkarriär.

- Det har fungerat helt okej att kombinera musiken med innebandyn. Innebandyn har dock inte blivit lika prioriterad då jag var med i Melodifestivalen och liknande. Jag missade en del träningar och matcher, men jag var med på allt som jag kunde vara med på, sa Malou Prytz till Innebandymagazinet.

Malou Prytz i Olofströms tröja våren 2023. Foto: Ronny Gunnarsson

Målet med artistkarriären var att kunna försörja sig på sin musik och innebandy ville hon spela så länge det var möjligt.

Efter intervjun, som alltså gjordes för tre år sedan, så har Prytz hunnit med att delta i Melodifestivalen vid ytterligare ett tillfälle: 2022 med låten "Bananas".

Sedan säsongen 2023/24 har hon också bytt klubb i innebandyn, Prytz spelar numera i division 2-laget Mölndal. Där beskriver hon sig själv som en spelare vars största styrka är skottet och spelförståelsen.

Har gjort comeback i musiken – kan återvända till Melodifestivalen

Nu är Prytz också tillbaka i musiken efter att ha tagit en paus. Aftonbladet publicerade för några dagar sedan en lista med tio artister som enligt uppgifter till tidningen skulle delta i Melodifestivalen 2025, och då fanns 21-åringens namn med.

– Det är en stark poplåt, väldigt Malou men samtidigt mer vuxen och mer tyngd i den än hennes tidigare låtar, säger en källa till tidningen.

Aftonbladet publicerade idag också en intervju med Prytz som nu också släppt en ny låt – med namnet Red Flags – efter en paus från musiken som varade i två och ett halvt år.

– Jag kände efter att jag var med i Mello sist då 2022 att jag hade tappat motivationen lite. Jag visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen och vem jag var som artist och person eller vad jag ville göra i livet. Jag ville landa lite, säger Prytz till Aftonbladet.

Malou Prytz i Melodifestivalen 2020. Foto: Jeppe Gustafsson

Spelar för serieledarna i division 2

Hon bor sedan ett år tillbaka i Göteborg där hon studerar juridik.

– Och så spelar jag fotboll och innebandy som jag gjort hela mitt liv. Och nu ska jag ta upp musikkarriären igen då, Det är väl ungefär det jag hinner med säger hon till Aftonbladet med ett skratt.

Nästa gång Prytz och hennes Mölndal – som också är serieledare – spelar match är den 20 oktober när man tar emot Almås.

Svep nedan för att läsa om Malou Prytz spelarpresentation


TV: Felix Lanver en jätte när Falun sänktes: "Jag var bra idag..."

Pixbos vinner toppmötet mot Falun med 9-5 – formstarke Felix Lanver bakom sex av målen.

Den här artikeln handlar om: