Artikelfoto: Per Wiklund och Magnus Fredriksson
SSL (Herr)

Pixbo bäst i väst – utan protest

Slog Warberg med klara 10-3 i säsongens första västkustderby.

För första gången sedan 2020 spelades det västkustderby i SSL herr. Pixbo tog emot nykomlingen Warberg på hemmaplan, och derbykänslan fanns där med två klackar och 781 åskdådare på plats.

Feststämningen till trots: Minuterna innan första tekning var i sorgens tecken. Pixbo hedrade här sin förre spelare Richard Hovemyr som nyligen gått bort i cancer med en tyst minut, man spelade också i sorgeband matchen igenom.

Rivstart av Pixbo – klar ledning efter första perioden

När väl matchen drog igång handlade allt om Pixbo. Det tog åtta sekunder innan de hann spräcka målnollan via Arvid Äse som hittade nätet bakom SSL-debuterande Warbergsmålvakten Olle Jonsson.

Målen fortsatte att trilla in för Pixbo i rasande takt, 3-0 var ställningen efter fem minuter och Warberg tog då timeout. Hemmalaget skulle dock hinna utöka till 4-0 innan första perioden var över – deras trend med att starta matcher starkt fortsätter därmed.

Anton Birgersson i Warberg var rejält kritisk när han intervjuades av Expressen i första pausen.

– Det känns som att ingen riktigt vill ha bollen. Då är det svårt att spela innebandy, sa Birgersson.

Fortsatt missnöje i Warberg: “Vi gör allt som vi inte ska"

Det blev inte lättare för Warberg i den andra perioden. Den här gången tog det 33 sekunder innan Pixbo öppnade målskyttet och de avslutade sedan perioden med en 7-1-ledning och matchen kändes då avgjord.

Warbergs reducering gjordes av Filip Holmer, hans första SSL-mål i karriären, och han var långt ifrån nöjd över lagets insats efter 40 minuters spel

– Vi gör allt som vi inte ska. Det håller inte på den här nivån, sa han i Expressens sändning.

– Vi vet hur bra vi kan vara och ska försöka komma upp i den nivån sista 20 minuterna. Fan, börja grisa lite och göra lite jävla mål, det kan vi börja med, och täppa igen bakåt.

Felix Lanver sa sedan följande till Innebandymagazinet efter matchen, i en intervju du kan se i spelaren ovan, där även Warberg Filips Holmer intervjuas:

– Vi gör en bra match. Vi kommer ut hårt och gör mål på dem tidigt och tar en tidig ledning. Då kan vi vila lite mer i försvarsspelet efter det och hålla dem på utsidan - då är vi starkare hela matchen och jag tycker vi vinner välförtjänt, sa Lanver till Innebandymagazinet.

Pixboduon gjorde åtta poäng tillsammans

Det blev sedan något jämnare rent målmässigt i slutperioden, där Pixbo gör tre och Warberg två vilket gör att slutresultatet landade på klara 10-3 till rävarna.

I hemmalaget stack Arvid Äse ut med sina fyra mål, samtidigt som Felix Lanver följde upp sina tre poäng i premiären med att göra fyra här.

För Warbergs del var det ung stämpel på målskyttarna Filip Holmer och Victor Olofsson som båda är födda 2005 och som nätade för första gången i SSL.

Pixbo har nu vunnit båda sina matcher under SSL-starten med en målskillnad på 18-8. Warberg står kvar på sina tre poäng från premiären.

TV: Två genialiska frislagsvarianter från premiären

Nacka och Sundsvall bjöd på två riktigt fina frislagsvarianter som grundlurade försvarande lag.

Matchrapporter: Storvreta tog ännu en seger – 7-1 mot Warberg Pixbo fortsätter vinna – 9-5 mot IBF Falun Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo