CHAMPIONS CUP: KVARTSFINALER
Internationellt

TV: Succéstart för nyförvärven i Thorengruppen och Pixbo

Mira Markström och Moa Kareståhl imponerade i i Champions Cup-kvartsfinalen.

Efter den svenska mardrömsstarten på herrsidan i Champions Cup-kvartsfinalerna, där både Pixbo och Storvreta förlorade första matchen mot finska Esport Oilers och Nokian KrP, skulle damerna starta prestigeturneringen desto bättre ur svensk synvinkel.

Det började på finsk mark där svenska mästarinnorna Thorengruppen inte hade några som helst problem att ta hem första ronden mot Classic. Segersiffrorna skrevs till 9-1 efter att bland annat unga nyförvärvet från RIG, forwarden Moa Kareståhl, imponerat med ett mål och tre assists. Världens bästa spelare, Veera Kauppi, stod för matchens delikatess med sitt 5-1-mål i andra perioden, se målet i klippet nedan från Instagram.

När sedan Pixbo gästades av finska mästarna TPS i Wallenstam Arena blev det jämnare, ställningen var 2-1 efter första perioden och 6-4 efter den andra, innan slutresultatet blev 8-5. Hajpade nyförvärvet från Jönköping, Mira Markström, matchades ihop med U19-landslagskompisen Ellen Lundin och det blev succé direkt. 3+1 från Markströms klubba och vi fick en pratstund med henne efteråt, se intervjun högst upp i artikeln.

På Instagram hittar du dessutom en analys av matchen från Innebandymagazinets Christian Svensson och Jonas “Traktorn” Hansson.

Returen i båda kvartsfinalerna spelas lördag nästa helg.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 5-1 mot IBK Lund Formstarka Thorengruppen vann mot Endre Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam

Du kanske även vill läsa: TV: Svensk mardrömsstart på Champions Cup "Det var en riktig käftsmäll vi åkte på" Den här artikeln handlar om: