Foto: Per Wiklund
SSL (Dam)

Guldmedaljör från U19-VM, Thea Ernberg, klar för SSL

ANNONS

SSL-nykomlingen värvar nybliven VM-guldmedaljör.

Telge värvar friskt inför nykomlingsåret i Svenska Superligan. Det sjunde nyförvärvet i ordningen heter Thea Ernberg, som var med och tog guld i U19-VM nyligen. Förra säsongen gjorde hon 26 poäng på 20 matcher i allsvenskan, och 21 poäng på 10 matcher i juniorallsvenskan, för Tyresö Trollbäcken.

Kommentar från Telges tränarstab på Instagram: “Vi är väldigt belåtna att en sådan duktig och talangfull spelare väljer spel i den röda tröjan. Vi har varit på jakt efter ytterligare en mångsidig spelare som kan spela på olika positioner framåt och Thea stämmer väl in på detta. Dessutom är det en spelare som brinner för sin innebandy och vill hela tiden bli bättre vilket är en av många egenskaper som vi gillar. Hon har nivån för att bidra direkt och det kommer att bli spännande för publiken i Västergård Arena att följa hennes utveckling.”

#ibsilly: Telge SIBK

Klara in:

Josefine Krogh, målvakt (Nacka)

Thea Lindén, forward (Nacka)

Izabel Carpenter, back (Falun)

Pernilla Lövgren, back (FBC Nyköping)

Linnea Hjelm, forward (AIK)

Rebecka Risberg, forward (Tyresö Trollbäcken)

Thea Ernberg, forward (Tyresö Trollbäcken)

Klara ut:

Ania Eberhardsson, forward (Katrineholm)


Får stjärnan ett samtal från AIK efter den här intervjun?

Växjös stjärnforward Samuel Folkesson Algman om bästa säsongen hittills i SSL, och att gå in på sista året på kontraktet.

Matchrapporter: Storseger för Kais Mora – 7-2 mot Telge SIBK Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Stort jubel när Telge SIBK säkrade seriesegern med vinst mot Lillån IBK Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1 Telge SIBK upp i topp efter trepoängare mot Katrineholm

Den här artikeln handlar om: