EXTRA
Foto: Per Wiklund
SSL (Dam)

Bekräftat: Moa Gustafsson lämnar Falun för Rönnby

ANNONS

Årets största övergång i SSL bekräftad: "Samma mål som mig - vinna SM-guld"

Imorse gick Expressen ut med uppgifterna och nu är det officiellt, Rönnby Tigers går ut i sina egna kanaler med att man har värvat landslagsforwarden Moa Gustafsson. Något som får ses som den största värvningen denna silly season.

“Jag ser framemot att flytta till Västerås och spela för Rönnby. Men först ska jag göra en bra rehab och hjälpa laget vid sidan av. Rönnby som lag och förening har samma mål som mig, och det är att vinna SM-guld. Jag längtar efter att spela framför Rönnbypubliken”, säger Gustafsson på klubbens Instagram.

Senaste säsongen gjorde Moa Gustafsson 39 poäng på 16 matcher. Totalt blev det 145 poäng på 67 matcher under tre säsonger i Falun. I vintras var hon med och vann VM-guld i Singapore.

Men först handlar det om att komma tillbaka från den långtidsskada som hon drabbats av. Korsbandsskadan kommer att hålla henne borta i många månader. I veckan träffade Innebandymagazinet Moa Gustafsson i samband med Swedish Floorball Open i Västervik och då berättade hon bland annat om hur statusen ser ut med hennes skada, se klippet nedan!

Rönnbys silly season

Klara in:

Louranna Jacobsson, målvakt (RIG Umeå)

Andreas Lundmark, tränare

Lovisa Åström, back (Falun)

Moa Gustafsson, forward (Falun)

Klara ut:

Alma Karlsson, back (Warberg)

Monika Schmid, målvakt

Sofia Mittentag, forward (Thorengruppen)

Pelle Alvin, tränare

Sofie Andersson, forward (Skoghall)

Frida Hellström, back (flyttar till Umeå)

Matchrapporter: Seger för IBF Falun med 7-4 mot Malmö FBC IBF Falun vann borta mot IBK Lund Knapp seger för IBK Dalen på bortaplan mot IBF Falun Rönnby IBK lyckades bärga segern mot IBF Falun Slagläge för Rönnby IBK efter ny seger

Den här artikeln handlar om: