Foto: Skoghalls IBK
#ibsilly

Skoghalls starka silly season fortsätter

ANNONS

SSL-kvallaget Skoghall rustar upp för ett nytt kval till högstaligan med sitt fjärde nyförvärv.

Skoghall hade ingen rolig vår, först så förlorade man den tredje och avgörande matchen i SSL-kvalet till Telge med uddamålet. Sedan tappade man en av sina allra bästa forwards (Amanda Gottebo) och en av sina allra bästa backar (Emma Nordsäter) under silly season.

Men under de senaste veckorna har man värvat in nya spelare och helt plötsligt ligger man istället plus under silly season. Först värvade man in två spelare med SSL-rutin från Rönnby och Karlstad innan man släppte den stora bomben att SM-guldmedaljören och rutinerade SSL-backen Emma Dahlström lämnar Karlstad för Skoghall.

Nu har Skoghall gjort sin fjärde värvning och det är en värmländska som flyttar tillbaka efter en säsong i Sundsvall där hon gjorde elva mål och sex assist samt fick kvala upp till SSL med Sundsvalls IBF. Men precis som för Skoghall tog det slut i sista kvalrundan. 

Det är 19-åriga Sofie Westin som skrivit på för klubben. “Ett spännande nyförvärv som vi hoppas kommer trivas hos oss” skriver Skoghall på sina sociala medier.   

– Vi har ett intressant lag på pappret. Skoghall har alltid haft ett bra lag och är jobbiga att möta, jag skulle inte bli förvånad om vi går upp i SSL nästa säsong, säger Westin till Värmlands Folkblad och fortsätter:

– Det ska bli jättekul att få vara med och försöka ta upp ett lag i SSL. Jag ska försöka bidra med massa energi, god stämning och förhoppningsvis mycket poäng.

Det har varit klart ett tag att Westin skulle flytta hem till Värmland igen då pojkvännen är hockeyspelare och han är klar för en värmländsk klubb efter en säsong i hockeyettan med Sundsvall. När den nyheten blev känd så var det många innebandyklubbar som hörde av sig till Westin bland annat Karlstad i SSL och GS 86, som åkte ur allsvenskan. Men det var Skoghall som vann dragkampen med sportchef Marie Dyberg i spetsen.

– Sofie kommer vara en spelare som motståndarna behöver ha koll på. Hon läser spelet bra och utnyttjar motståndarnas svagheter för att sedan sätta bollen i nät. Det är en tjej med mycket positiv energi som kommer kunna bidra med mycket i truppen, säger Dyberg till tidningen.   

 


Skoghalls IBK

Nyförvärv:

Markus Linryd, tränare

Sofie Andersson, forward (Rönnby Ungdom)

Clara Mossberg, forward (Karlstad)

Emma Dahlström, back (Karlstad)

Sofie Westin, forward (Sundsvall)

Förluster:

Amanda Gottebo, forward (Karlstad)

Emma Nordsäter, back (Nacka)

Emilia Wahlén, back (GS86)


Jaromir Jagr testar innebandy

En av världens bästa hockeyspelare genom tiderna kör prickskytte i innebandy.

 

 

Matchrapporter: Tre poäng för Skoghall hemma mot Lindome Seger för Skoghall borta mot Lockerud/Mariestad Seger för Skoghall i toppmötet med Lillån IBK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Seger för Katrineholm borta mot Skoghall

Den här artikeln handlar om: