Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Värvningsbomben i allsvenskan

ANNONS

Skoghall seglar upp som storfavoriter i södra allsvenskan efter den senaste värvningen.

Skoghall förlorade den tredje och avgörande matchen i SSL-kvalet mot Telge för ett par månader sedan. Efter det inledde man silly season tungt med att tappa en av sina bästa anfallare och backar i Amanda Gottebo och Emma Nordsäter. 

Men det har man rådit bot på nu genom att värva in två offensiva pjäser med SSL-rutin och en riktig värvningsbomb i försvaret. Man har nämligen lyckats med att värva in en av SSL-laget Karlstads bästa backar, Emma Dahlström. 

Backen har spelat de senaste nio säsongerna med Karlstad i SSL och dessförinnan vann hon ett SM-guld och ett SM-brons med Djurgården. Dahlström gjorde även ett poäng i finalen när Djurgården vann guld i sudden 2014. 29-åringen hade egentligen tänkt att sluta då hon inte får ihop tiden att fortsätta i SSL med en dotter på 5 år. Men så hörde Skoghall av sig.

– Jag tycker fortfarande att det är roligt med innebandy, men känner inte att det är värt att lägga ner tiden att åka till Umeå eller Malmö i stället för att vara med min dotter. Skoghall har varit tydliga med att det är okej om jag missar en träning, det är inte hela världen. När vi kunde mötas på alla plan då kände jag att ”okej, nu kör vi”, säger Dahlström till Värmlands Folkblad

Emma har ju även en lillasyster i Karlstad, Sara, som var uttagen i landslaget innan hon drog av korsbandet på försäsongen senast. Där är prognosen att om allt går som det ska med rehaben så är hon tillbaka i oktober. Men just nu är Sara mammaledig efter att precis ha fött sitt första barn. Sara har tidigare sagt att hon vill fortsätta med innebandyn om allt går bra med rehaben och graviditeten. Men frågan är om det blir i Karlstad eller Skoghall nu när syrran bytt lag? Skoghalls sportchef Marie Dyberg hoppas så klart på att det blir Skoghall.

– Kan vi toppa med att få hit Sara också så vore det helt magiskt. Men just nu är hon nyförlöst och ska fokusera på den finaste uppgiften som finns: Att vara mamma. Det är där hon ska vara, sen får vi se vad som händer. 

En annan Karlstadsspelare som förknippats med Skoghall är Maja Hane, som vann poängligan i Karlstad senast, men som inte fick nytt kontrakt. När Innebandymagazinet pratade med Hane för två veckor sedan om Skoghallsryktet sa hon så här:

– Vad som sker härnäst är inte bestämt ännu. Jag har fått koppla bort innebandyn under ett tag nu som jag aldrig kunnat göra tidigare och det har gett mig lite mersmak kring vad man hinner med när man kan styra sin träning själv. Men samtidigt vet jag inte om jag känner mig klar med innebandyn och SSL än, jag är fortfarande ung och känner att jag har mer i mig än vad jag hunnit visa. Jag för en dialog med bland annat Skoghall men inget är klart och jag har inte tagit något beslut om framtiden än.

När Värmlands Folkblad frågar sportchefen om Hane är på väg in också svarar Dyberg följande kryptiskt.

– Som alla vet är det en poängdrottning, men samtidigt har vi vassa spelare framåt och kommer att presentera ytterligare en offensiv spets inom kort.  


Skoghalls IBK

Nyförvärv:

Markus Linryd, tränare

Sofie Andersson, forward (Rönnby Ungdom)

Clara Mossberg, forward (Karlstad)

Emma Dahlström, back (Karlstad)

Förluster:

Amanda Gottebo, forward (Karlstad)

Emma Nordsäter, back (Nacka)

Emilia Wahlén, back (GS86)


Jaromir Jagr testar innebandy

En av världens bästa hockeyspelare genom tiderna kör prickskytte i innebandy.

Matchrapporter: Seger för Skoghall i toppmötet med Lillån IBK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Seger för Katrineholm borta mot Skoghall Ombytta roller när Huddinge IBS besegrade Skoghall GS 86 för tuffa för Skoghall – förlust med 3-5

Den här artikeln handlar om: