Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Bekräftat: Världsmästaren lämnar Storvreta för SSL

ANNONS

Mr. Sillys stora avslöjande förra veckan ser ut att stämma, klart är i alla fall att världsmästaren lämnar sin nuvarande klubb.

I förra veckan avslöjade Innebandymagazinets #ibsilly-bloggare Mr. Silly uppgifter om att en världsmästare var klar för SSL-laget Täby. Enligt Mr. Silly skulle Sveriges sjunde bästa poängplockare i senaste U19-VM, Julia Nilsson, lämna Storvreta för Täby, trots att klubbchef Alexander Brinkmann sagt att Täby var färdigvärvade. 

Uppgifter som ny delvis bekräftas av både Storvreta och Julia själv till Upsala Nya Tidning

– Det stämmer att vi räknat bort Julia från vår trupp. Jag vet inte om hon är klar för något annat lag, men hon kommer inte spela med oss kommande säsong, säger Storvretas tränare Noél Alm Johansson till tidningen. 

18-åringen spelade halva säsongen i RIG Umeå men bestämde sig i slutet på november för att hoppa av riksinnebandygymnasiet efter bara en och en halv säsong. Istället avslutade hon säsongen i Storvreta där hon gjorde åtta poäng på 13 matcher i den östra allsvenskan. När UNT frågar henne om hon skrivit på för Täby svara Nilsson så här:

– Haha, jag vet inte hur mycket jag kan säga. Men jag har varit i Täby och tränat med laget och fått ett jättebra bemötande där, det är allt jag kan säga nu. 

Täby FC

Klara in:

Malin Lindgren, forward (Endre)

Johanna Birgersson, målvakt (Lund)

Lovisa Blomkvist, forward (egna leden)

Engla Helmersson, forward (egna leden)

Wilma Sjöström, back (egna leden)

Linnéa Hedman, back (RIG Umeå)

Isabel Balzano, center (Åkersberga)

Klara ut:

Karolina Sucha, forward (slutar)

Sara Wallberg, målvakt (Dalen)

Moa Delshammar, forward (slutar)

Kajsa Garpenbeck, back (Nacka)

Ebba Lind, målvakt (Åkersberga)


Jaromir Jagr testar innebandy

En av världens bästa hockeyspelare genom tiderna kör prickskytte i innebandy.

 

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Täby avgjorde matchserien mot Endre

Den här artikeln handlar om: