Foto: Per Wiklund
Utveckling

Packalén: "Ungas mediavanor kräver nya lösningar"

ANNONS

TV-profilens svar på Magnus Fredrikssons krönika: "Innovation och nytänkande är nyckeln"

Idag skriver Innebandymagazinets Magnus Fredriksson en krönika om framtiden för SSL:s TV-rättigheter, där avtalet med Expressen går in på sista säsongen. Bland annat drömmer han om att Sveriges Television ska sända mer innebandy, även seriematcher, utöver SM-finaler och VM. 

"Är det något som varit dåligt med sändningarna i innebandy de senaste åren, så är det såklart själva sändningarna som inte håller måttet i förhållande till alla välproducerade idrotter i TV. Det blir knepigt att sälja in sändningarna med flashiga klipp från senaste SM-finalen när en vanlig match filmas med en kamera och i undantagsfall med en extra kamera.

Därför är det nära till hands att drömma om en framtid när någon match i veckan direktsänds i Sveriges Television. Kan SSL vara så djärva att erbjuda matcher till SVT före deras ”primetime” på vardagar med matcher som slutar redan 18:30? Det är nog tveksamt ur publiksynpunkt…

Eller kan SSL erbjuda matcher på helgerna på tider då konkurrensen är gynnsammare i tv-tablån? Kan SSL matcher spelas mellan 11:00-13:00 på helgerna som exempel?"

Läs hela krönikan här

Mika Packalén, som har agerat expert i Expressens sändningar, gör i ett inlägg på X en uppföljning på Fredrikssons krönika och menar på att ungdomars mediavanor kräver nytänk, och att ett samarbete med SVT inte bör ha huvudfokus på traditionell linjär-TV.

“Fredriksson pekar på problemet med mediabojkott och bristande exponering i riksmedia. Ungdomarnas medievanor kräver dock nya lösningar än traditionella TV-sändningar. Att fokusera på stark webbnärvaro (t ex via streamingtjänster och sociala medier) lär vara mer framgångsrikt”, skriver Packalén. 

I ett tidigare inlägg från maj månad har Mika Packalén utvecklat sina tankar om utmaningarna och lösningarna för TV-rättigheterna i SSL:


Jaromir Jagr testar innebandy

En av världens bästa hockeyspelare genom tiderna kör prickskytte i innebandy.

Den här artikeln handlar om: