#ibsilly
Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Uppgifter: Här spelar Mira Markström nästa säsong

ANNONS

Supertalangen ska ha gjort sitt val, enligt Expressen.

Mira Markström slog säsongen 2021/22 igenom med dunder och brak i SSL, detta vid blott 16 års ålder. Det blev 24 poäng på 21 matcher för forwarden som samma säsong blev utsedd till årets rookie i Superligan. 2022 blev hon också utnämnd till Sveriges största talang av Innebandymagazinet.

De två senaste säsongerna har den numera 19-åriga Markström spenderat i allsvenskan med sitt Jönköping. Under den tidsperioden har hon också förkunnat att det blir en framtida satsning på innebandy – Markström spelade ishockey på elitnivå fram till förra året.

Lämnar Jönköping för SSL, enligt uppgifter

Markström har nu varit ett jagat byte på övergångsmarknaden. Innebandymagazinets bloggare Mr. Silly har tidigare rapporterat att hon hade tre val kvar: Stanna i Jönköping eller skriva på för Warberg eller Pixbo.

Nu kommer Expressen med uppgifter om att Mira Markström gjort sitt val. Enligt tidningen så väntar spel i SM-silvermedaljören Pixbo framöver.

Där kommer Markström återförenas med Ellen Lundin, som hon spelat ihop med i U19-landslaget, samt den tidigare Jönköpingsbacken Alma Kilpeläinen. Pixbo har sedan tidigare gjort klart med den schweiziska duon Isabelle Gerig (Zug) och Celine Stettler (Kloten Dietlikon-Jets), man har också flyttat upp Carolina Peil från de egna leden. 


Highlights: Här vinner Sverige guld i U19-VM

Slog värdnationen Finland i finalen med 4-2.

Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK

Den här artikeln handlar om: