Foto: Alamy
North American Floorball League

Skrällen: Förre NHL-stjärnan blir innebandyspelare

ANNONS

Byter sport under sommaren: Spelar i den nordamerikanska ligan.

Senare i sommar kommer den fjärde upplagan av den nordamerikanska ligan NAFL spelas.

Förra säsongen lyckades lagen locka över flera svenska storspelare, däribland landslagsmännen Niklas Ramirez, Kevin Haglund och Linus Malmström. Även i år så har flertalet svenska profiler valt att spendera delar av sommaren för spel i USA, mer om detta i en artikel som kommer senare.

Minnesota Growlers, som förra säsongen slogs ut i semifinalen, presenterar nu en riktig övergångsbomb inför sommarens upplaga av NAFL. Man tar nämligen in den tidigare NHL-spelaren (!) Joonas Donskoi.

Blir lagkamrat med finska profilen

Finländaren Donskoi har gjort sju säsonger i NHL, representerandes San Jose Sharks, Colorado Avalanche och Seattle Kraken. I Colorado spelade han också ihop med med Mikko Rantanen som är bror till Laura och Noora Rantanen, båda uttagna till Singapore-VM 2023 (Noora som reserv).

32-åringen avslutade sedan karriären 2022 på grund av flertalet hjärnskakningar.

Donskoi var under tiden i NHL en relativt framstående spelare, bara nio finländare gjorde fler poäng än honom under den tidsperioden. På meritlistan finns också spel i både VM och World Cup med det finska landslaget.

I Minnesota Growlers blir han lagkamrat med ett gäng finska spelare, däribland stora profilen Peter Kotilainen som vi känner igen från landslaget. 

Läs också: Joonas Donskoi avslutade hockeykarriären – nu byter han sport


Highlights: Här vinner Sverige guld i U19-VM

Slog värdnationen Finland i finalen med 4-2.


 

Den här artikeln handlar om: