#ibsilly
Foto: Magnus C Lydahl
#ibsilly

Oscar Kristensens framtidsbesked: Har skrivit på

ANNONS

Järfälla Beles unga storstjärna har gjort sitt sillyval.

Oscar Kristensen har spottat in poäng för Järfälla Bele i allsvenskan: 290 poäng är forwardens facit de fyra senaste säsongerna i andradivisionen, fördelat på 88 matcher.

22-åringen hann även med att slå assistrekord säsongen som gick när han svarade för 60 framspelningar, ingen annan allsvenskan spelare har tidigare nått upp i de siffrorna.

Trots Kristensens produktion så ramlade Järfälla Bele ur allsvenskan och spelar således i division 1 nästa säsong. Nu står det klart att Oscar Kristensen väljer att följa med laget ner då han skrivit på för en ny säsong med stockholmarna.

– Oerhört kul att Oscar väljer att fortsätta hos oss trots bra anbud från flera SSL-klubbar. Han är en komplett innebandyspelare med både målsinne och enastående passningsförmåga. Jag tror att med den här bomben släppt kommer våra motståndare på allvar bli riktigt oroliga inför nästa säsong och hur starkt lag vi kommer ställa på planen, säger Järfälla Beles sportchef Daniel Norman till klubbens sociala medier.

Vändningen: Skriver på trots att det vore “riktigt larvigt”

Beslutet kan tyckas vara något förvånande sett till det uttalande Kristensen gjorde efter säsongen i en intervju med Innebandymagazinet. Han fick då frågan om han var villig att spela vidare med Järfälla Bele och svarade då:

– Bele kommer alltid vara ett alternativ oavsett division. Tankarna just nu? Det känns ju liksom larvigt att vinna poängligan med 20 poäng i allsvenskan och sen gå ner en division. Det känns riktigt larvigt faktiskt, så vi får se vad som händer. Men jag skulle aldrig skriva bort Bele helt.

Det står sedan tidigare klart att även Kristensens radarpartner Sam Madani fortsätter i Järfälla Bele.


Highlights: Här vinner Sverige guld i U19-VM

Slog värdnationen Finland i finalen med 4-2.

Matchrapporter: Jubel för AIK efter seger mot Järfälla AIK kopplade grepp om Järfälla – efter seger med 3-1

Den här artikeln handlar om: