Foto: Roland Osbeck
#ibsilly

Telge har gjort klart med sitt tredje nyförvärv

ANNONS

Telge har värvat in en rutinerad 32-åring som kommer att debutera i SSL till hösten.

SSL-nykomlingarna fortsätter att förstärka truppen till kommande säsong. Först värvade Telge tillbaka sin egen produkt, målvakten Josefine Krogh, som spelat de två senaste säsongerna med Nacka. Sedan värvade man in Izabel Carpenter från Falun, som även hon har sörmländska rötter från Nykvarn.

Tredje nyförvärvet fortsätter på samma spår med en egen produkt som de senaste åren representerat en rad olika sörmländska föreningar så som Trosa Edanö, Nykvarn och nu senast FBC Nyköping. Det är 32-åriga Pernilla Lövgren som är klar för en återförening i moderklubben. 

– Pernilla är en rutinerad spelare som har många Telge säsonger i bagaget. Liksom många andra i laget så kommer hon från närområdet & har Nykvarn som moderklubb. Hon spelade dock majoriteten av sin tid som junior i Telge. Kontraktet är skrivit över de två kommande säsongerna, skriver Telge på sina sociala medier.

Lövgren har mestadels spelat i damettan under karriären och hon kommer senast från damtvåan och Nyköping där hon öste in 37 poäng på 16 matcher. Ett poängsnitt som placerade henne på en topp 50 plats över alla spelare i damtvåan denna säsong. Men till kommande säsong debuterar 32-åringen alltså i SSL.

– Vi är glada att Pernilla vill satsa & försöka ta en tröja hos oss. Pernilla tror jag kommer bidra med kraft i spelet & hon besitter ett bra skott. Personligen tycker jag att det är fantastiskt att få tillbaka tjejer efter att dom har bildat familj, säger sportchef Peter Nilsson.

Enligt uppgifter till Innebandymagazinet ska även två spelare till vara på väg in till Telge och det är Thea Lindén och Maja Höög från allsvenska Nacka.  

 

Telge SIBK

Klara in:

Josefine Krogh, målvakt (Nacka)

Izabel Carpenter, back (Falun)

Pernilla Lövgren, back (FBC Nyköping)

Klara ut:

-


Highlights: Här vinner Sverige guld i U19-VM

Slog värdnationen Finland i finalen med 4-2.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Stort jubel när Telge SIBK säkrade seriesegern med vinst mot Lillån IBK Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1 Telge SIBK upp i topp efter trepoängare mot Katrineholm Telge SIBK fortsätter skörda segrar hemma – vann med 7-4 mot Huddinge IBS

Den här artikeln handlar om: