#ibsilly

Lämnar SSL för spel i damallsvenskan

ANNONS

Förra säsongens SSL-kvallag förstärker med en spelare från SSL.

Skoghall var en vinst ifrån att gå upp till SSL för ett par månader sedan men Telge blev för svåra i den avgörande matchen. Sedan dess har Skoghall drabbats av två tunga spelartapp i Amanda Gottebo och Emma Nordsäter. 

Två spelare som Skoghall nu hittat ersättare för. Först värvade man in Sofie Andersson från Västerås Rönnby och även andra nyförvärvet hämtas från SSL och närmsta grannen Karlstad. Det är Clara Mossberg som bestämt sig för att byta lag.

20-åringen gjorde sin första säsong i SSL i år och forwarden hade en tuff säsong med endast ett mål på 19 matcher. Men att Mossberg kan göra poäng råder det inget tvivel om utan hon utmärkte sig redan i ung ålder som en riktig poängmaskin. Som 17-åring blev hon unik i Sverige säsongen 21/22 när hon vann poängligan i två seniorserier där hon gjorde 85 poäng på 13 matcher i damtrean och 57 poäng på 14 matcher i damtvåan för Dottevik.    

Även om poängproduktionen uteblev i SSL så tror Skoghalls tränare att allsvenskan är en perfekt nivå just nu för Mossberg.  

– Clara är helt klart ett intressant namn, det här känns som helt rätt steg för henne. Hon har uppenbarligen bevisat att hon kan göra mål och poäng på division 1-nivå men hade det lite tufft i SSL. Jag tror allsvenskan kan bli en väldigt lagom nivå där hon är nu i sin karriär, jag tror det är ett smart steg, säger Markus Linryd till Värmlands Folkblad

Tränaren berättar även att man har en intressant spelare till på intresselistan. Det är en värmländsk 19-åring som förra säsongen lämnade Karlstad för att flytta med sin hockeyspelande pojkvän till Sundsvall. Där öste Sofie Westin in elva mål och sex assist för Sundsvall och hon gjorde även ett mål i SSL-kvalet. Men nu flyttar paret hem igen.

– Sofie är absolut en intressent spelare. Jag vet att Marie (Dyberg, sportchefen) har koll på henne och har stämt av. Vi får se vilka öppningar som finns, men vi har ändå lite platser kvar och hon är absolut intressant.

Westin skulle i så fall kunna bli en ersättare för Skoghalls poängdrottning Frida Swahn, som aviserat att hon troligtvis inte kommer spela kommande säsong.   


Skoghalls IBK

Nyförvärv:

Markus Linryd, tränare

Sofie Andersson, forward (Rönnby Ungdom)

Clara Mossberg, forward (Karlstad)

Förluster:

Amanda Gottebo, forward (Karlstad)

Emma Nordsäter, back


Highlights: Här vinner Sverige guld i U19-VM

Slog värdnationen Finland i finalen med 4-2.

Matchrapporter: Seger för Skoghall i toppmötet med Lillån IBK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Seger för Katrineholm borta mot Skoghall Ombytta roller när Huddinge IBS besegrade Skoghall GS 86 för tuffa för Skoghall – förlust med 3-5

Den här artikeln handlar om: