#ibsilly
Artikelfoto: Rolands Osbeck och Idrottsfoto
#ibsilly

Skoghall värvar talang – tappar två nyckelspelare

ANNONS

Truppförändringar sker i allsvenska toppklubben.

Skoghall slutade på en andraplats i allsvenskan västra säsongen som gick. Värmländskorna slog sedan ut Jönköping i SSL-kvalsemin innan det tog stopp i finalen mot Telge.

Nu har Skoghall presenterat sin första värvning inför kommande säsong: Man tar in Sofie Andersson från Västerås Rönnby. 

20-åringen skrev på för Rönnby inför förra våren, detta efter att ha gjort 27 poäng i allsvenskan säsongen 2022/23 med Hagfors Uddeholm. I Rönnby blev det endast spel i division 1, där svarade forwarden för 59 poäng på 17 matcher.

– Det känns jättetråkigt. Jag kom dit för att få spela och slå mig in i SSL och tyckte det kändes kul, men det blev tvärt emot. Jag hade en dialog hela tiden med tränaren, men vid nyår slutade jag träna, sa Andersson om sin tid i Rönnby till Värmlands Folkblad.

Nu återvänder alltså Andersson till Värmland och allsvenskan då spel i Skoghall väntar framöver.

– Vi är mycket glada att i hård konkurrens med andra klubbar presentera Sofie Andersson som närmast kommer från Västerås Rönnby IBK, skriver klubben på Instagram.

Två nyckelspelare lämnar 

Samtidigt så meddelar Skoghall att viktiga duon Amanda Gottebo och Emma Nordsäter lämnar laget. Enligt Värmlands Folkblad kommer Gottebo hamna i SSL-laget Karlstad medan Nordsäter fortsätter sin karriär utanför Värmland.


Highlights: Här vinner Sverige guld i U19-VM

Slog värdnationen Finland i finalen med 4-2.


Matchrapporter: Seger för Skoghall i toppmötet med Lillån IBK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Seger för Katrineholm borta mot Skoghall Ombytta roller när Huddinge IBS besegrade Skoghall GS 86 för tuffa för Skoghall – förlust med 3-5

Den här artikeln handlar om: